Selçuk Üniversitesi'nde 40 akademisyen tutuklandı

Düzenleyen:
Selçuk Üniversitesi'nde  40 akademisyen tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 58 akademisyenden aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in olduğu 40 akademisyen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe teşebbüsünün ardından Selçuk Üniversitesi’nde ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde örgüt bağlantılı olduğu gerekçesiyle üniversite yönetimleri tarafından çok sayıda akademisyen açığa alınmıştı. Geçtiğimiz hafta da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında iki üniversitede açığa alınan akademisyenlere yönelik Konya merkezli 17 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında aralarında Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 58 akademisyen gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularının ardından 1 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 57 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan aralarında eski rektör Hakkı Gökbel’in de bulunduğu 40 akademisyen tutuklanarak cezaevine gönderildi. 17 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...