Türk kızı Fransa'da parası yeterli olmadığı için gözaltına alındı

Düzenleyen:
Türk kızı Fransa'da parası yeterli olmadığı için gözaltına alındı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Armoni Bayar isimli genç kızın ilk yurt dışı seyahatinde başına gelmeyen kalmadı.

Armoni Bayar, 20. yaşının ertesi günü ilk yurt dışı seyahati için Paris’e gitti. İlk kez yurt dışına çıkan Armoni’nin mutluluğu Paris’te pasaport kontrol noktasına kadar sürdü. Nakit parası ülkeye giriş için yeterli bulunmayan Armoni polis oteli denilen yerde 4 gün gözaltında tutuldu. 5. günün sonunda mahkemeye çıkarılan Armoni serbest bırakıldı.

DAEŞ SALDIRISI VE DARBE GİRİŞİMİ OLDUĞU GÜN

Nice’de DAEŞ katliamının yaşandığı gün ülkede bulunan ve o anda polis otelinde tutulan Armoni, yanında kredi kartı olmaması ve nakit parasının yetersiz olması nedeniyle yasal işlemlerin uygulanması gerektiği söylenerek gözaltında tutuldu. O süreç içerisinde kameralı olduğu gerekçesiyle telefonuna el konulan Armoni, “Teyzemin yanına gelmiştim. 4 gün boyunca ziyaret saatleri dışında teyzemle görüşemedim. Ailemle ise sadece bir kez ankesörlü telefonla görüşmeme izin verdiler. Polisler Nice’te DAEŞ saldırısı olduğunu ve aileme haber vermemi söylediler. Ertesi gün gelen başka bir polis ise Türkiye’de darbe girişimi olduğunu söyledi” dedi.

"NEDEN TUTTULAR HİÇ ANLAYAMADIM"

İçeride tutulduğu 4 gün boyunca polislerin kötü muamelesine maruz kalmadığını belirten Armoni, “Mahkemeye çıkacağımı söylediler. Neden içeride tutulduğumu dahi anlamamışken mahkemeye çıkmak korkuttu. Ne söyleyeceğimi bile bilmiyordum. İçerde olduğum sürece konuşma provası yaptım. 5. günün sonunda mahkemedeydim. Başıma gelenleri anlattıktan sonra bırakıldım” dedi.

Kaynak: Vatan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...