ÖSO, Cerablus’ta kontrolü tamamen ele geçirdi

Düzenleyen:
ÖSO, Cerablus’ta kontrolü tamamen ele geçirdi

GÜNDEM Haberleri

TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonu 2'nci gününde devam ederken ÖSO, Cerablus'u tamamıyla DAEŞ’ten geri aldı. Operasyon sırasında 2 kayıp veren muhaliflerin kente girdiği anlar objektiflere yansıdı.

Türkiye sınırındaki Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününde sürüyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), operasyon kapsamında dün Cerablus etrafındaki köyleri ele geçirdikten sonra Cerablus kentine girdi. Kontrolü sapladıkları köylerde DAEŞ bayrağını indiren ÖSO, Türkiye’nin desteği ile gerçekleştirilen operasyonda Gaziantep’in Karkamış ilçesinin hemen karşısında yer alan Cerablus’a ulaştı. Şehir merkezine giren ve kentin boş sokaklarında ilerleyen ÖSO askerleri, Cerablus’un da kontrolünü sağladı.

ÖSO, Cerablus’ta kontrolü tamamen ele geçirdi

Resmi kurumlara ait binaların da kontrolünü sağlayan ÖSO askerleri, kentte DAEŞ militanları tarafından yerleştirilen patlayıcıları da imha etmeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...