Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fransa'daki tesettür mayo yasağı doğru değil'

Düzenleyen:
'Fransa'daki tesettür mayo yasağı doğru değil'

DÜNYA Haberleri

Londra Belediye Başkanı Han, Fransa'daki tesettür mayo yasaklarını eleştirerek, "Bence bu doğru değil." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, Fransa'daki tesettür mayo yasaklarını eleştirerek, uygulamayı doğru bulmadığını söyledi.

Han, Fransa'nın başkenti Paris'e yaptığı yolculuk sırasında bu ülkede tartışmalara sebep olan uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa temasları kapsamında Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile bir araya geleceğini belirten Han, görüşmede güvenlik, Avrupa Birliği, toplumlardaki çeşitlilik ve entegrasyon konularını ele alacağını aktardı.

Son günlerde Fransa'da yaşanan tesettür mayo tartışmalarına ilişkin, bu konudaki görüşünün "katı" olduğunu söyleyen Han, "Kadınlara neyi giyip neyi giyemeyeceğini kimsenin söylememesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar basit. Bence bu (yasak) doğru değil. Bizim harika olduğumuzu söylemiyorum ancak Londra'nın en keyifli yanlarından biri de farklılığı sadece hoşgörüyle karşılamamız değil, aynı zamanda saygı duymamız, sahiplenmemiz ve kutlamamızdır." dedi.

Bu arada bugün Londra'daki Fransa Büyükelçiliği önünde yapılacak, "Canın ne isterse onu giy sahil partisi" adlı gösteriyle, Fransa'daki yasaklar protesto edilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...