Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbrahim Üzülmez: Teslim olmaya gitmiyorum

Düzenleyen:
İbrahim Üzülmez: Teslim olmaya gitmiyorum

SPOR Haberleri

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği ile Osmanlıspor arasında oynanacak maçla ilgili, “Osmanlıspor takımının yetenekli oyuncuları var ama bende oraya teslim olmaya gitmiyorum. Sonuna kadar mücadele eden bir Gençlerbirliği olacaktır” ifadelerini kullandı.

İlk haftada Gaziantepspor karşısında aldıkları galibiyetin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Üzülmez, hazırlık maçlarında istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını ancak Konyaspor maçında oyuncularının geçen seneki özverili oyununa yaklaştığının altını çizdi. Ligin zor olacağını söylediklerini hatırlatan Üzülmez, şöyle devam etti:

“BİR İKİ TAKVİYE İLE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE ÇOK İYİ İŞLER BAŞARACAĞIZ"

“Sonuç anlamında evet 3 puan aldık, bu bizi mutlu etti ama kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Tam olarak istediğimiz düzeyde değiliz. Çok basit top kayıplarımız var. Bunları oyuncularımıza da söyledik. Basit top kayıplarını atlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda oynayacağımız çok önemli rakiplere karşı bu hataları yaparsak sıkıntılar yaşarız. Onları en aza indirmemiz gerekiyor. Bu hafta oynayacağımız rakibimize karşı Antep maçındaki basit top kayıplarını yaparsak sorunlar yaşarız. Bu bir gerçek. Her şeye rağmen belki oyunsal anlamda değil ama fizik anlamında, mücadele anlamında, coşku anlamında oyuncularıma teşekkür ediyorum. Kazanmamız gereken bir maçtı, kazandık. Benim takımımda, geldiğim günden itibaren gerçekten işini sahiplenen, işine sarılan, formasına en iyi şekilde sahip çıkan bir oyuncu grubuna sahibiz. Evet, hatalarımız var ama iyi niyet, emek sarf etme, saha içerisinde formasına sahip çıkma bu gibi durumlarda oyuncularım sonuna kadar yapmaya çalışıyorlar. İnanıyorum bu takıma bir iki takviye ile önümüzdeki dönemlerde çok iyi işler başaracağız” açıklamasını yaptı.

“FATİH HOCA DA UYGUN GÖRÜRSE MİLLİ TAKIMA GÖZ KIRPACAK OYUNCULARDAN BİR BİR TANESİ OLACAKTIR"

Oyuncularının gösterdikleri performanstan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Üzülmez, “Geçen seneki düşüncem geçerli. Gençlerbirliği takımı saha içerisinde kaybetse dahi rakibe teslim olan bir görüntü içerisinde olmayacaktır. O anlayış içerisinde olmayacaktır. Biz her zaman kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Geçen senekinin üzerine koymaya çalışacağız. Antep maçında da güzel bir başlangıçla maçı tamamladık. Umarım bu başlangıcımız bundan sonraki haftalarda da hem oyunsal anlamda iyileştirerek hem de sonuç anlamında bizim için çok da iyi şeyler getirecektir. Lig uzun bir maraton, evet forvet isteğim var. Hatta bugün de bir oyuncu ile görüşme durumu var. Bu uzun maratonda her oyuncuya ihtiyacımız var. Şu anda Stancu ve Vedat Muriç var. İkisi de gol ile başladılar. Düşüncemiz aynı şekilde devam etmeleri. Hazırlık maçlarında oyuncularımıza, ‘siz ne zaman bu orucu açacaksınız?’ diye kendilerine espri yapmıştım. Onlarda beni bu konuda mahcup ettiler ve ilk maçta ikisi de gol attı. Muriç takıma transfer edilirken aşama kaydedeceğine inanıyordum. Belki milli takımımıza, gerçi yabancı kontenjanın da oynuyor ama, Fatih hoca da uygun görürse milli takıma da göz kırpacak oyunculardan bir tanesi olacaktır. Çünkü çok çalışıyor, çok gayretli, çok istekli. Antrenmanlardan sonra ekstra çalışma içerisinde kendisi bulunuyor. Çünkü bu çalışmalar oyuncunun mentalitesini gösteriyor. İsteyen bir oyuncu, yapabileceğine inanan bir oyuncu, yetenek anlamında kısıtlı dahi olsa o istek, arzu onu başarıya taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

“OYUNCULARIMA MEMUR ZİHNİYETİ İÇERİSİNDE BURAYA GELMEMELERİ GEREKTİĞİNİ HER FIRSATTA SÖYLÜYORUM"

Transferler konusunda her takımda olduğu gibi kendilerinin de yüzde yüz isabet oranı sağlayamayacaklarını belirten İbrahim Üzülmez, “Bizim aldığımız 7’ye yakın oyuncu var. Bu oyuncular içinde beklentilerimizi karşılayacak oyuncular da olacak, uyum sorunu yaşayan oyuncularımız da var. Beklentilerimizin altında kalan oyuncularımız da var. Ben inanıyorum iyi şeyler olacaklardır. Yapımda hiçbir zaman pes eden bir insan değilim. Bunu oyuncularıma da aşılamak istiyorum. Bir iş yapıyorsak hedefler doğrultusunda yapmamız lazım. Oyuncularıma memur düşüncesi içerisinde, memur zihniyeti içerisinde buraya gelememeleri gerektiğini her fırsatta söylüyorum. Eğer o düşünce içerisinde olacaksak başlamayalım. Hangi işi yaparsak yapalım en iyisini yapmamız gerekmiyor mu? Benim de hedeflerim var. Transfer yapacağımız oyuncuyla birebir konuşmak isterim. Amaç ne? Hedef ne? Transfer olarak buraya gelirken hedef olarak beni yükseltmen gerekiyor. Benim zaten 26 tane oyuncum var. O oyuncu geldiği zaman da formasına, armasına en iyi şekilde sahip çıkması gerekiyor. Bu doğrultuda hareket etmezsek başarılı olamayız” değerlendirmelerinde bulundu.

“BEN ORAYA TESLİM OLMAYA GİTMİYORUM"

Bu hafta sonu oynayacakları Osmanlıspor karşılaşmasını değerlendiren Üzülmez, “Çok kaliteli bir takım. Çok yetenekli oyuncuları var. Kalite anlamında saydığımız zaman çok çok önde. Osmanlıspor’un ofansif oyuncularını Türkiye’de bilmeyen yok. Bu oyunculara karşı daha dikkatli olmamız gerekiyor. Defansif anlamda yüzde yüz dikkatli olmamız gerekiyor. Antep maçında yaptığımız pas hatalarını Osmanlıspor maçında yaparsak kaybederiz, yapmazsak biz öne geçeriz. Osmanlıspor takımının yetenekli oyuncuları var ama bende oraya teslim olmaya gitmiyorum. Sonuna kadar mücadele eden bir Gençlerbirliği olacaktır” açıklamalarında bulundu.

“ŞU ANDA BİR BAŞARI VARSA BU BAŞARININ TADINI ÇIKARALIM"

“Başkanım beni buraya getirdiğinde bir risk almıştı. Aldığı o riskin karşılığında da bende en iyisini yapmaya çalıştım” diyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, “Ekibim de biliyor, yardımcılarım da biliyor, yeri geldi burada kaldım yeri geldi 4-5 saat toplantılar yaptık. Son dönemlerde Gençlerbirliği’nin bu güzel başarısını farklı yerlere çekiyorlar. Yok başkanın sivri açıklamaları, yok başkanın manşet açıklamaları falan. Ne güzel başarılı gidiyoruz. Bazen medya olarak sizlere düşen görevler de var. Tabi ki başkanımız geçmişten beri böyle açıklamalar yapıyor. Sizde medya olarak bu açıklamalar hoşunuza gidiyor. Bu tür sivri açıklamalar manşet oluyor. Ben Gençlerbirliği kulübünde mutluyum. Bu tür gündemlerle, bu tür demeçlerle oyuncularım da yaralanıyor. Oyuncularım emek veriyor, geçen seneden beri yakalanmış olan yüzde 67’lik başarı oranı İbrahim Üzülmez’in başarısı değildir, oyuncularımın başarısıdır. Ama oyuncularım da sanki bu başarı ortada yok, hep bir başarısızlık üzerine konuşulduğu için ben rahatsızlık duyuyorum. Şuanda bir başarı varsa bu başarının tadını çıkaralım” şeklinde konuştu.

“DIŞ TRANSFERDE İSTEDİĞİM OYUNCULAR ALINMADI"

Dışarıdan gelen oyuncular konusunda kendisinin istediği oyuncuların alınmadığını söyleyen Üzülmez, “Gelen oyuncular Türk oyuncular değil, gelen oyunculara geriye baktığımızda kendi takımlarında oynamış oyuncular. Samuel oynadığı ülkede yılın oyuncusu seçildi. Kariyerine baktığımız zaman çok kötü oyuncular olduğunu söyleyemem ama bu oyunculardan benim yararlanmam için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Her oyuncuya yer vereceğiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...