Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıyı protesto ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıyı protesto ettiler

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Dursun Çiçek ve Kadir Gökmen Öğüt'ün de arasında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve partililerden oluşan grup, Tünel Meydanı'nda toplandı.

"Korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz" ve "Bir ölür, bin geliriz, feriştahınız gelse bizi durduramazsınız" pankartları açan grup, ellerinde Türk bayrakları ve parti flamalarıyla yürüyüşe başladı.

"Seninleyiz Kılıçdaroğlu", "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" ve "Teröre karşı omuz omuza" sloganları atan kalabalık, alkış ve ıslıklar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, ne zaman Türkiye Cumhuriyeti sıkıntıya girse CHP'nin ülkenin ve vatanın birliği için mücadele verdiğini söyledi.

Partinin genel başkanlarına geçmişte de suikastlar yapıldığını belirten Canpolat, 14 Haziran 1926'da İzmir'de ilk genel başkan Mustafa Kemal Atatürk'e suikast yapıldığını, 1977'de de genel başkan Bülent Ecevit'in suikasta uğradığını anlattı.

Canpolat, şöyle devam etti:

"Dün Fatih Camisi'nde, bugün Şavşat'ta genel başkanımıza yöneltilen saldırı, aslında Türkiye Cumhuriyeti'ne yöneltilen bir saldırıdır. Biz, ülkemiz zor durumda kaldığı zaman, CHP olarak kendi parti çıkarlarımızı bir tarafa bırakıp ülkemizin çıkarlarını savunan, cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal geleneğinden gelen bir partinin mensuplarıyız. İlkin ülkemize sahip çıkıyoruz. Şavşat'ta suikast girişiminde bulunanlar, bilsinler ki her suikast, her baskı, bizi bir kez daha güçlendiriyor."

"Kılıçdaroğlu'nun yanındayız"

Teröre karşı mücadele verdiklerini ifade eden Canpolat, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadıklarını ve genel başkanlarının yanında olduklarını söyledi.

Canpolat, Türkiye'nin birliği için mücadele verdiklerini belirterek, Atatürk'ün ilkelerine, laikliğe ne kadar ihtiyaç duyulduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin laik kalması için CHP'liler olarak haykırdıklarını anlatan Canpolat, "Gelin yanlış yoldan dönün. Mustafa Kemal Atatürk'ü ilke olarak alın. Bu ülkenin bağımsızlığını, birliğini ülkeyi bölmek isteyenlere rağmen, 'Kürt, Türk, Alevi, Sünni' diye ayırmak isteyenlere inat, birleşeceğiz, bir arada olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürtmeyeceğiz. Birlikte saz çalacağız, birlikte semah döneceğiz, birlikte türkü söyleyeceğiz, birlikte kemençe çalacağız, halay çekeceğiz, horon tepeceğiz." diye konuştu.

Canpolat, saldırıda şehit olan erin ailesine ve tüm askerlere de başsağlığı diledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...