İtalya'da artçılar sürüyor

İtalya'da artçılar sürüyor

DÜNYA Haberleri

İtalya'nın Perugia kentinde 6.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 250'den fazla olduğu açıklandı.

Çarşamba yerel saatle 03:36'da meydana gelen depremde enkaz altında kalanları kurtarmak için zamanla yarışılıyor. Çalışmalara yaklaşık 5 bin kurtarma görevlisi katılıyor. Enkaz altında hâlâ onlarca insan olduğu tahmin ediliyor.

ARTÇI SARSINTILAR KURTARMA ÇALIŞMALARINI YAVAŞLATIYOR
Yaşanan artçı şoklar ise kurtarma çalışmalarını yavaşlatıyor. Perşembe akşamüstü meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntı paniğe neden oldu. 10 km derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü başkent Roma'nın 100 km kuzey doğusundaki dağlık bölge.

YAZ TATİLİ NEDENİYLE BÖLGEDE TURiSTLER DE VARDI
Depremde en çok zarar gören yerler Amatrice, Arquata, Accumoli ve Pescara del Tronto kasabaları.Bölgedeki yerleşim yerlerinde nüfusun çok yoğun olmadığı, ancak yaz tatili nedeniyle bölgede turistlerin de olduğu göz önünde bulundurulduğunda, hayatını kaybedenlerin sayısını tahmin etmenin zor olduğu belirtiliyor. Bölgenin çok dağlık olması nedeniyle yardım ekipleri bazı köylere ulaşmakta güçlük çekti.

GENÇ BİR KIZ 17 SAAT SONRA KURTARILDI
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, depremden etkilenen hiç bir ailenin, hiç bir kent ve kasabanın, köyün yalnız bırakılmayacağını söylemişti. Pescara del Tronto'da bir genç kız enkaz altında 17 saat kaldıktan sonra Çarşamba akşamı kurtarıldı.Kurtarma ekipleri hâlâ enkaz altında kurtarıuşmayı bekleyen depremzedeler olabileceğini belirtiyor.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...