Ş.Ligi'nde 4. kez aynı ülke takımları oynayacak

/ Kaynak: İHA
Ş.Ligi'nde 4. kez aynı ülke takımları oynayacak

FUTBOL Haberleri  / İHA

İki Alman Takımı Bayern Münih ile birlikte Borussia Dortmund'un Şampiyonlar Ligi'nde finale kalmasıyla birlikte daha önce İspanya, İtalya ve İngiltere'nin ardında Almanya'da iki takımı finale kalan dördüncü ülke olarak tarihe geçti.

İki Alman Takımı Bayern Münih ile birlikte Borussia Dortmund'un Şampiyonlar Ligi'nde finale kalmasıyla birlikte daha önce İspanya, İtalya ve İngiltere'nin ardında Almanya'da iki takımı finale kalan dördüncü ülke olarak tarihe geçti. nbsp;
1999-2000 sezonunda iki İspanyol takımı Real Madrid ile Valencia Şampiyonlar Ligi'nde finale kalmıştı. 24 Mayıs 2000 tarihinde Fransa'nın Paris Kentinde oynanan final maçında Morientes, McManaman ve Raúl'ün attığı gollerle Valencia'yı 3-0 yenen Real Madrid Avrupa'nın en büyüğü olmuştu.
2002-2003 yılında ise bu kez iki İtalyan takımı AC Milan ile Juventus 28 Mayıs 2003 tarihinde İngiltere'nin Manchester Kentindeki Old Trafford Stadı'nda karşı karşıya gelmiş, maçın 90 dakikası golsüz eşitlikle sonuçlanmıştı. Uzatma dakikalarında da taraflar bir birlerine üstünlük sağlayamayınca, penaltı atışlarına gidilmiş ve penaltı atışları sonunda rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Milan bu kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. Bu maçta Juventus'tan Trezeguet, Zalayeta ve Montero penaltı kaçırırken, AC Milan'da ise Seedorf ve Kaladze penaltı kaçıran isler olmuştu.
2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi tarihinde üçüncü kez aynı ülke takımları karşı karşıya geldi. İki İngiliz takımı 21 Mayıs tarihinde Manchester United ile Chelsea Moskova'nın Lujniki Stadı'nda karşılaştılar. 90 dakika 1-1 eşitlikle bitmiş uzatma dakikalarında da gol olmayınca seri penaltı atışlarına gidilmişti. Penaltı atışlarında ise M.United, Chelsea'ya 6-5 üstünlük sağlayarak Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu 3. kez kazanan takım olmuştu. Bu maçta M.United adına Ronaldo gol kaçıran isim olurken, Chelsea adına ise Terry ile Anelka penaltı kaçıran isimler olmuştu.
Bu sezon 25 Mayıs 2013 tarihinde oynanacak Şampiyonlar Ligi tarihinde ise dördüncü kez aynı ülkenin takımları karşı karşıya gelecek. İki Alman takımı Bayern Münih ile Borussia Dortmund İngiltere'nin Londra Kentindeki 90 bin kişilik Wembley Stadı'nda karşılaşacak. Bayern Münih Şampiyonlar Ligi Kupasına 5.kez sahip olmak isterken. Borusia Dortmund ise 2.kez sahip olmak için mücadele edecek. Maçın favorisi olarak ise Bayern Münih gösteriliyor.
Bayern Münih, FC Barcelona'yı ve Borussia Dortmund'da Real Madrid'i yenerek finale çıktılar.

FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...