Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

E-sınav evrakları mahkeme bitmeden imha edilmeyecek

Düzenleyen:
E-sınav evrakları mahkeme bitmeden imha edilmeyecek

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı, yargıya intikal eden sınavlara ait evrak ve dijital kayıtların yargı süreci sonuçlanıncaya kadar saklanmasına karar verdi

Gökhan Kaya ANKARA
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde birtakım önemli değişiklikler yaptı. 2010 KPSS sınavının ardından bazı şüpheli kişilerin cevap kâğıdı ve soru kitapçıklarının imha edilmesi sebebiyle ortaya çıkan problemi göz önüne alan MEB, kendi yaptığı sınavlara bir çözüm getirdi. Bakanlık, cevap kâğıtları, salon aday yoklama listeleri ve sınav evrakı saklama odalarına ait kamera kayıtları ile sınav sonrasında düzenlenen tutanakları bir yıl süreyle saklıyordu. Aynı düzenleme artık her geçen gün uygulaması artan e-sınavlar de geçerli olacak. Buna göre e-sınav uygulamalarında, Bakanlıkça toplanması istenen sınav evrakı ile e-sınav salonları, izleme merkezleri, sınav bina ve salon kamera görüntüleri bir yıl süreyle saklanacak. Saklama süresi dolmadan yargıya intikal ettiği MEB’e bildirilen sınavlara ait mahkemeye konu olan sınav evrakı ve dijital kayıtlar yargı süreci sonuçlanıncaya kadar saklanacak. Yönergeye eklenen bir maddeyle MEB’in üzerinde uzun süredir çalıştığı açık uçlu sorularla sınav yapılmasının yolu da açılmış oldu. Bu kapsamda merkezî sistem sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanı sıra açık uçlu ve diğer madde biçimleri de kullanılabilecek. Sınav sırasında kopya çekmeye teşebbüs eden, kopya çeken, kopya veren, kopya çekilmesine yardım eden adayların sınavları geçersiz sayılacak. Ayrıca Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavında bu durumda olan kursiyerler sınav hakkını kullanmış sayılacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...