'Kürtçü gruplar yüzüstü kalacak'

Düzenleyen:
'Kürtçü gruplar yüzüstü kalacak'

GÜNDEM Haberleri

Fırat Kalkanı Operasyonu ile birlikte bölgede bundan sonra atılacak adımların ne olacağı merak konusu.

Sinem Erciyas ANKARA
Suriye satrancında sürekli değişen hamleler üzerine Türkiye’nin operasyon kararının çok yerinde olduğunu ifade eden uzmanlar, bundan sonraki sürece yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:
 Doç. Dr. Ferhat Pirinççi:  Türkiye buradaki hamlesini çok doğru oynadı. Artık daha önceki denklem yok Suriye’de. Ama aynı zamanda bu denklem ve dengelerin tekrar değişmesi ihtimali de var, yok değil. Kürt devleti kurmak veya ayrılıkçı politika izleyen bu Kürtçü gruplar geçmişte birçok kişiyle ittifak yaptılar. Suriye’de neredeyse ittifak yapmadıkları grup kalmadı. Bu gruplar onları ileride yüzüstü bırakacak. Yüzüstü bırakmaları sonucunda bunların biraz daha hırçınlaşıp özellikle Türkiye üzerinde bir de Kuzey Irak’ta Barzani üzerinde eylemlerde bulunma ihtimali var.
 Prof. Dr. Hasan Köni:  Bu darbe nedeniyle ABD birtakım mahcubiyetler içinde. Çünkü terör lideri FETÖ Amerika’da. Joe Biden’in geldiği ve Türkiye birtakım anlaşma talep edeceği ve tavizler vereceği bir dönemde kendi çıkarları açısından bu operasyonu gerçekleştirdi. Burada tabi ABD FETÖ’yü vermiyorsa bir taviz verecek. Bu tavizi verdi. ‘Evet haklısınız yapabilirsiniz’ diye. Daha önceden karşıydılar tampon bölgeye. Ama bu olaydan sonra Türkiye bu imkânı zamanında yakaladı, zamanında değişikliği yaparak Rusya ve İran’a yaklaştı. Bu kısa dönemde çok geçerli bir politika.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...