Beşiktaş çıldırdı

Düzenleyen:
Beşiktaş çıldırdı

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar transfer döneminin bitimine az bir süre kala coştu... Aboubakar, Samir Nasri ve Caner Erkin kiralandı...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in büyük üzüntüsü nihayet Başkan Fikret Orman tarafından gideriliyor. Şampiyon kadrodan Mario Gomez, Jose Sosa, Gökhan Töre ve İsmail Köybaşı gibi oyuncularını kaybeden Şenol Hoca ne yapacağını kara kara düşünüyordu. Orman müthiş bir son dönem atağı yaptı ve siyah-beyazlı taraftarları coşturacak transferleri bitirdi. Önce Talisca geldi. Dün de üç önemli ismin işi bitirildi. Orman, Porto’dan golcü Vincent Aboubakar ile Manchester City’den 10 numara Samir Nasri’yi bir yıllığına kiraladı. Nasri’nin yıllık 6.5 milyon avro olan ücretinin paylaşımı konusunda Manchester City ile anlaşan siyah-beyazlılar, İngiliz kulübünün, oyuncunun ücretinin önemli bir bölümünü ödemeyi kabul etmesi sonrası işi bitirdi. Beşiktaş ile el sıkışan Fransız oyuncu kulüplerin resmi açıklamayı yapmasını bekliyor. 
Aboubakar bugün İstanbul’da
Manchester City’de oynayan Samir Nasri’nin Guardiola’nın sisteminde yer bulamayacak olması Beşiktaş’ın en büyük kozu oldu. Geçen sezon sakatlıklarla boğuşan Fransız yıldız, sadece 13 maça çıkabilirken 2011-12’de geldiği City’de toplam 175 maçta 27 gol, 40 asist üretti. Samir Nasri, Fenerbahçe’nin de 10 numara adayları arasında yer alıyordu. Siyah-beyazlılar forvet transferinde de önemli bir adım attı ve Vincent Aboubakar için Porto kulübünü kiralama konusunda ikna eti. Aboubakar da, Samir Nasri gibi Beşiktaş’ta bir yıllığına kiralık olarak oynayacak. Her iki futbolcunun kendileri ve kulüpleri ile sözlü olarak yapılan anlaşmaların bugün resmiyete dökülmesinin beklendiği belirtildi. Beşiktaş, Aboubakar için Porto’ya 3, oyuncuya da 3.5 milyon avro ödeyecek. Aboubakar’ın satın alma opsiyonu ise 10 milyon avro olarak belirlendi. Futbolcu bugün 18.45’te İstanbul’da olacak. 
Fener’in defansı Kartal oldu
Beşiktaş’ın sınır ötesi harekâtı bu iki oyuncuyla sınırlı kalmadı. Adriano’ya alternatif arayışları kapsamında İnter’e transfer olan Caner Erkin’in de işi bitirildi. Şenol Güneş’in “Tosic’i solda değil, savunmanın göbeğinde kullanmak istiyorum. Bu yüzden bir transfere daha ihtiyacım var” demesi üzerine harekete geçildi. İnter Sportif Direktörü Piero Ausilio, Roberto Mancini’nin görevden ayrılması sonrası gözden düşen milli futbolcuyu Beşiktaş’a kiralık verebileceklerini iletti. Yapılan pazarlıklar sonrası siyah-beyazlılar Caner’i 1 yıllığına kiraladı. Bu transferle birlikte F.Bahçe’nin geçen sezonki sağ beki Gökhan Gönül ve sol beki Caner Erkin Beşiktaş’a geçmiş oldu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...