İstanbul'da tarihi gün! 3. köprü açılışında uçaksavarlı önlem

Düzenleyen:
İstanbul'da tarihi gün! 3. köprü açılışında uçaksavarlı önlem

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla bugün hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü için geniş güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul Boğazı'nın 3. köprüsü Yavuz Sultan Köprüsü'nün açılışına saatler kaldı. Saat 16.00'daki açılış töreni öncesi hazırlıklar tamamlandı.

KUŞ UÇURTULMUYOR

Tören alında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma atlı birlikleri devriye görevi yaparken, özel harekat polisleri de yüksek noktalara yerleşti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir helikopter tören alanı üzerinde devriye uçuşlarına başladı.

TÖREN BOYUNCA GÖREV YAPACAK

Üzerlerinde uçaksavar ve ağır makinalı silahların bulunduğu ağır silahlarla donatılmış zırhlı askeri araçlar, bölgeye hakim bir noktaya konuşlandırıldı. Askeri araçlar tören boyunca güvenlik tedbirleri kapsamında görev yapacak.

İstanbul'da tarihi gün! 3. köprü açılışında uçaksavarlı önlem

GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU

Sahil Güvenlik ile donanmaya bağlı gemiler Karadeniz girişinde ve boğazda devriye görevi yapmaya başladı. Boğazdan gemi geçiş trafiği de tören nedeniyle durduruldu.

İstanbul'da tarihi gün! 3. köprü açılışında uçaksavarlı önlem

CUMA NAMAZINI TÖREN ALANINDA KILDILAR

Bu arada törende görev yapanlar, yakında bir cami olmadığı için öğle namazını ve ardından da Cuma namazını topluca tören alında kıldı.

İstanbul'da tarihi gün! 3. köprü açılışında uçaksavarlı önlem

KÖPRÜNÜN TACI GİYDİRİLDİ

Yavuz Sultan Selim köprüsünün kulesi, Türk yapı malzemeleri sektörünün önde gelen şirketlerinden Fibrobeton tarafından geliştirilen özel bir ürünle giydirildi. Fibrobeton, 322 metrelik kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek asma köprü ayağı ünvanına sahip Yavuz Sultan Selim köprüsünün, 297 ile 322 metre arasındaki 25 metre yüksekliğindeki kulesini kapladı.

Köprünün kule kaplamasının mimari tarzı, yakın planda alt tarafta altıgenden başlıyor ve üste doğru dörtgene geçiyor. Üstten bakıldığında ise kule üçgen formunu alıyor. Kulenin bütün cepheleri farklı eğimlerde ve yapı öne doğru eğik gözüken tasarımı ile dikkati çekiyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...