Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunus Parlamentosu'nda güven oylaması oturumu yapılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tunus Parlamentosu'nda güven oylaması oturumu yapılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta Yusuf Şahid'in oluşturduğu Ulusal Birlik Hükümeti güven oylaması oturumu parlamentoda yoğun katılımla sürüyor.

Güvenoyu oturumunda kürsüye gelen Şahid, ülkenin durumu hakkında genel değerlendirmelerde bulundu.

İstisnai tedbirlerin alınmaması durumunda 2017 yılında ülkenin durumunun çok daha kötüye gideceği öngörüsünde bulunan Şahid, bu durumda kemer sıkma, yeni vergiler, işten çıkarmalar, kalkınma ve alt yapıya dair yatırımların durdurulması gibi politikaları mecburen uygulamak zorunda kalacaklarını söyledi.

Tunus'un geçen 5 yıl içinde başarılı bir demokratik süreç geçirdiğini belirten Şahid, siyasi çekişmelerin ekonomi, yatırımlar, yolsuzluk ve rüşvetle mücadelede olumsuz etki yaptığını ifade etti.

Yusuf Şahid'in konuşmasının ardından söz alan Nahda Hareketi Partisi Milletvekili Züheyr Recebi, Şahid'in sunumunun güven verici olduğunu ancak tam yeterli olmadığını dile getirdi.

Güvenoyu oturumu halen devam ederken, oylama sonuçlarının gece geç saatlerde açıklanması bekleniyor.

Toplam 217 milletvekilinden oluşan Tunus parlamentosunda yeni kabinenin, güvenoyu alabilmesi için 109 üyenin oyuna ihtiyacı bulunuyor.

Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi tarafından Ulusal Birlik Hükümeti'ni kurmakla görevlendirilen Yusuf Şahid, 20 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'na yeni kabineyi sunmuştu. Yeni kabine 6'sı kadın, 5'i 35 yaş altı toplam 26 bakan ve devlet bakanlığı statüsünde 14 müsteşardan oluşuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...