Bu numaraya dikkat!

Bu numaraya dikkat!

GÜNDEM Haberleri

Dolandırıcılar vatandaşları şimdi de sigara üzerinden vuruyor!

Dolandırıcılar vatandaşları şimdi de sigara üzerinden vuruyor! Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği sigarayı bırakma kampanyasını fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, vatandaşları telefonla arayarak ücretsiz sigarayı bırakma ilacı göndereceklerini söyleyerek bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Önce bant kaydı üzerinden 0850 532 20 64 nolu telefonla arayan dolandırıcılar, "Sağlık Bakanlığından arıyoruz. Ücretsiz sigarayı bırakma ilacı almak istiyorsanız önce 1 tuşuna basın diyerek" cep telefon numaralarını kayda alıyorlar. Daha sonra ise irtibata geçip nüfus kaydı bilgilerini istiyorlar.Bu şekilde bir telefon aldığını belirten bir okuyucumuz nbsp;155 polis imdat telefonunu aradıklarını nbsp;ve polisinde nbsp;savcılığa gidip şikayetçi olmalarını istediklerini belirterek "biz Savcılığa gidip zaman harcayana kadar onlar nbsp;bizi dolandıracaklar" dedi.


nbsp; nbsp; Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada böyle bir telefon hattı kullanmadıklarını ve sigara bırakmak için ilaç dağıtmadıklarını bildirerek eğer sigara ile ilgili bir bilgi almak isteyenlerin 171 sigara bırakma danışma hattını ücretsiz arayabileceklerini duyurdu.


Cüneyt Bitikçioğlu



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...