Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Prof. Dr. Şimşirgil: 'Beşikten mezara ilim öğrenin diyen bir dinin mensuplarıyız'

Düzenleyen:
Prof. Dr. Şimşirgil: 'Beşikten mezara ilim öğrenin diyen bir dinin mensuplarıyız'

EĞİTİM Haberleri

Tarihçi yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil İhlas Eğitim Kurumlarının hizmet içi eğitim programına katılarak bir seminer verdi. İhlas Eğitim Kurumları Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

“Eğitimcilik ve öğretmenlik dünyanın en güzel mesleğidir.” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Şimşirgil, öğretmenin ve eğitimcinin her zaman öğrenen insanlar olması gerektiğini ifade etti. Öğrenmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Şimşirgil, “Beşikten mezara ilim öğrenin diyen bir dinin mensuplarıyız. Bizim için ancak ölümle biter öğrenmek. Bilen insan öğrenmeyi de devam ettiren insandır. Eğitimciler olarak aynı zamanda öğreten de insanlarız. Biz bu işle görevliyiz. Çünkü bize aileler çocuklarını gönderiyorlar ve emanet ediyorlar” dedi. 

“Sevmeden bir insana bir şey veremezsiniz. Talebelerinizi sevin. Sevmeyi de bilen biziz. Sevmeden gelen bir talebeye bir şey vermeniz mümkün değil.” diyen Prof. Dr. Şimşirgil, öğrencilerin öğretmenlerini sevdiği zaman öğreneceklerini ve bilgileri alacaklarını söyledi. 

Anne baba hakkında da konuşan Prof Dr. Şimşirgil, “Allah’ın rızası ana babanın rızasındadır. Edep ve ahlakı öğreteceğiz. Öğrencilerinize anlatın annenin elini öpmeden duasını almadan dışarı çıkmasınlar. Öğrenci geliyor, hocam ben Avrupa’ya gideceğim annem babam izin vermiyor. Annenin babanın rızası yoksa gitme diyorum” dedi. 

Programın sonunda Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e üniversiteden eski öğrencisi İhlas Eğitim Kurumları öğretmeni Arif Hikmet Karaman tarafından çiçek takdim edildi. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...