Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan’dan İzmir’e ’mega proje’ müjdesi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan’dan İzmir’e ’mega proje’ müjdesi

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’e bakanlıklarını ilgilendiren konularda birkaç mega proje yapacaklarının müjdesini verdi.

Dün 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’de temaslarına devam ediyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı (EBSO) ziyaret ederek sanayicilerle bir araya gelen Bakan Özlü, İzmir’de orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği merkezler oluşturmayı planladıklarını söyledi. Türkiye’nin ihracatının yüzde 95’inin sanayi ürünlerinden oluştuğunu ifade eden Bakan Özlü, “Bu ürünlerin katma değeri yüksek ürünler olmasını hepimiz istiyoruz. Bu ürünler aynı zamanda yüksek teknolojili ürünlerdir. Sanayimizi, sanayicimizi bu anlamda bu bölgede destekleyeceğiz” dedi.

İzmir için birkaç mega proje yapmak istediklerinin de müjdesini veren Özlü, “Bunu tabi Bakanlık sorumluluk alanına giren konularda yapacağız. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak İzmir için özel bir çalışma yapacağız. Bunu basının önünde söylüyorum, bizim için de bir taahhüt olsun” ifadelerini kullandı.

“BAZI ÖNEMLİ, STRATEJİK PROJELERDE DEVLET DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Hükümetin son dönemde araştırma, geliştirme ve teknoloji bakımından önemli destekler verdiğinin altını çizen Özlü, “En son çıkan yasalar da sanayicimizin ileri teknoloji üretme noktasında önünü açıyor. İş adamlarımıza yeşil pasaport vermemiz de bunun göstergesi. Bazı önemli, stratejik projelerde devlet desteği de vereceğiz. 65. Hükümet Sayın Başbakanımızın ifadesiyle ‘icracı, reformcu bir hükümet’ olarak kuruldu” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’den milletvekili olması ve bölgeyi yakından tanımasının İzmir için büyük bir şans olduğunu söyleyen Bakan Özlü, “Biz de İzmir için gönüllü olarak çalışacağız. İzmir’in orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünler üretmesini istiyoruz. İzmir’e de yakışan budur” diye konuştu.

YORGANCILAR: “İZMİR, CARİ AÇIK VERMEYEN BİR YAPIYA SAHİP”

Bakan Özlü’nün verdiği mesajların çok önemli olduğunu dile getiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, “İzmir’in bölgenin merkezi konumuna gelmesi bizim için çok önemli. İzmir, hedeflediğimiz 20-25 bin dolarlık rakamları yakalayabilecek bir merkez. İzmir aynı zamanda cari açık vermeyen bir yapıya sahip, keşke diğer iller de böyle olsa” dedi.

Yorgancılar, Bakan Özlü’ye günün anısına bir hediye takdim ederken, Özlü ve beraberindekiler daha sonra Egeli sanayicilerle görüştü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...