BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Türk damak tadı pizzaya taşındı

Türk damak tadı pizzaya taşındı

Türk damak tadıyla pizza kültürünü birleştiren Pizza Pizza, yurt dışına açılmaya hazırlanıyor



Şube açmaya devam edeceklerini belirten Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “Bugün 44 şehirde bulunuyoruz” dedi. > Yahya Erkılıçoğlu İSTANBUL Ekonomik krize rağmen Pizza Pizza, bu sene yüzde 20 büyüme gerçekleştirdi. 1995 yılında İzmir’de kurulan Pizza Pizza, Türk damak tadı ile pizza kültürünü birleştirdi ve ilk şubesini Alsancak’ta açtı. Hedef kitlelerinde bütün kesimlerin olduğunu söyleyen Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga Türker, “Geniş ürün yelpazesi ve ekonomik fiyatları sebebiyle Pizza Pizza daha çok gençler tarafından tercih ediliyor. Dünyadaki pizza tüketimine bakıldığında Amerika’da saniyede 350 pizza dilimi yeniliyor. Bir Amerikalı yılda 10 kilo pizza tüketiyor. Bu 46 dilime denk gelirken, Türkiye’de kişi başına yılda 3.5 dilim pizza düşüyor. Yıllık 60 milyon doların üzerinde ciroya sahip olan Pizza Pizza’nın hedefi, ülkemizde tüketilen pizza miktarını artırmak” dedi. YENİ ŞUBELER YOLDA 1999 yılında bayilik vermeye başladıklarını söyleyen Genel Müdür Tolga Türker, “İlk 10 şubemizi İzmir’de diğer şubeleri ise, İzmir’e yakın ilçelerde açtık. Bugün 44 ilde 142 mağazamız bulunuyor. 2010 sonuna kadar 250 şubeye, üç yıl içinde de 300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Türkiye genelinde, hem de yakın coğrafyadaki ülkelerde etkin olmak için çalıştıklarını söyleyen Türker, “Bu yılın başında Suudi Arabistan’da, ardından da diğer Körfez ülkelerinde, Rusya ve Ukrayna’da master franchise vermek için görüşmeler yapıyoruz” dedi. Telefonla verilen siparişlerin en geç 30 dakika içerisinde müşteriye ulaştığını söyleyen Türker, ayrıca internet sitesi ile gelen siparişlerin karşılandığını kaydetti.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 107202
    % 0.35
  • 3.5161
    % -0.05
  • 4.128
    % -0.07
  • 4.518
    % -0.41
  • 145.919
    % -0.07
 
 
 
 
 
KAPAT