Cerablus'ta tanka roket atıldı: 1 şehit, 3 yaralı

Düzenleyen:
Cerablus'ta tanka roket atıldı: 1 şehit, 3 yaralı

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatında, PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun, Cerablus bölgesindeki ilerleyişi sürüyor.

Cerablus'un 6-7 kilometre güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki tanka roketatarla ateş açıldı. Saldırının ardından tanklardan biri yoluna devam ederken, bir asker hafif yaralandı. Bir başka tank ise isabet aldı. Tanktaki bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

Saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.

Cerablus'ta tanka roket atıldı: 1 şehit, 3 yaralı

YARALI 3 ASKER GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralanan 3 asker, Gaziantep'e getirildi.

TSK'ya ait iki tanka roket atılması sonucu şehit olan askerin cenazesi ile yaralanan 3 asker, helikopterle Türkiye'ye getirildi. Yaralı askerler, Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu arada şehidin cenazesinin Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanması bekleniyor.

Cerablus'ta tanka roket atıldı: 1 şehit, 3 yaralı

ALMANYA PKK VE PYD'YE TANKSAVAR VERMİŞTİ
Almanya Irak ve Suriye'de MİLAN tanksavar füzesi dağıtmıştı. Sözde IŞİD'le mücadele adına verilen bu füzelerden Peşmergenin yanı sıra PKK ve PYD'ye de verilmişti.

Cerablus'ta tanka roket atıldı: 1 şehit, 3 yaralı

ÖZEL EĞİTİM VERİLMESİ GEREKİYOR
Tankların aktif olarak kullanıldığı Fırat Kalkanı operasyonunda PYD'li teröristlerin bunu TSK'ya karşı kullanabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Kuzey Suriye'de ABD ve Avrupa ülkelerinden askerler bulunuyor. Kullanılması için eğitim süreci gerektiren MİLAN tanksavarına yönelik gerekli eğitimleri bu askerlerin verdiği ifade ediliyor.

Cerablus'ta tanka roket atıldı: 1 şehit, 3 yaralı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...