'Tatil bitti' stresi kolay aşılabilir

Düzenleyen:
'Tatil bitti' stresi kolay aşılabilir

YAŞAM Haberleri

Uzmanlar, okul açılmadan birkaç gün önce eve dönülmesini, çocuğa okul heyecanının yaşatılmasını tavsiye ediyor

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemi, 19 Eylül’de başlıyor. Okula ilk defa başlayacak miniklerle ailelerinin heyecanı malum. Onlar başka bir telaş içinde. Bu konuda yol almış olanlar ise tatilin bitmesine üzülürken, okul arkadaşları ve öğretmenlerine kavuşma heyecanı yaşıyor. Elbette bunu sıkıntı yapanlar da yok değil. Eğitim psikoloğu Cihan Özdamar, okulu sıkıntı olarak görenlerin bu dönemde strese girebileceğine dikkat çekerken burada veli ve öğretmen iş birliğinin önemini vurguluyor. Özdamar, öğretmenlerin çocuğa, “Evet, tatil bitiyor ama hep tatil olsa bunun tadı kalmaz ki” şeklinde yaklaşmasını tavsiye ediyor. Özdamar, ailelere ise “Yeni bir dönem için okul alışverişine yeni kıyafetlerden başlayarak çocuklara tatlı bir heyecan yaşatılmalı” diyor.

Profesyonel koç Neslihan Erdoğdu ise, “Öğretmen mesleğini seviyor ve her dönem yeni bir farklılık üzerinde çalışıyor, çocuğun okulda keyifli olmasına çabalıyorsa, çocuklar okula koşa koşa gelecektir” diyerek okulun önemini vurguluyor. Ailelerin ise tatil dönüşünü, okulun açılmasından en az birkaç gün önce yapmasını, keyifli alışverişle okul heyecanının birlikte yaşanmasını tavsiye ediyor. Erdoğdu, “Aileler yazlıktan, memleketten pazar günü dönüp, çocuğu ertesi gün okula gönderirse bu durum bazı olumsuzluklara yol açabilir. Buna dikkat edilmeli” tavsiyesini dile getiriyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...