Gayrimenkulde Körfez seferberliği

Düzenleyen:
Gayrimenkulde Körfez seferberliği

Ekonomi Haberleri

Türk gayrimenkul sektörünün her yıl merakla beklediği ve büyük ilgi gösterdiği 2016 Dubai Cityscape Global Fuarı yine adından söz ettirecek.

Necmi ÇİÇEKÇİ

6-8 Eylül 2016 tarihlerinde Dubai'de gerçekleştirilecek Cityscape 2016'ya Türk katılımcılar yoğun ilgi gösteriyor. ARTAŞ İnşaat başta olmak üzere Emlak Konut GYO ve GYODER, İş GYO, Ağaoğlu, Kuzu Grup, Garanti Koza, Mar Yapı  gibi 50’ye yakın firma fuarda vizyon projeleriyle yer alacak.  Firmalar, fuarda Körfez yatırımcılarını Türkiye’ye yatırım yapmalarını için projelerini anlatma fırsatı bulacak. Fuarda ayrıca sıradışı projeleriyle Körfez ülkelerinde büyük talep gören Sabri Paşayiğit mimarlık ofisi de yer alacak. Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markalı Başakşehir, Atakent 4 ve Avrupa Residence & Office Ataköy projelerine fuarda yer verirken, en yeni projesi  Avrupa Office Ataşehir’i de Körfez yatırımcısına lanse edecek.  Artaş İnşaat ayrıca Avrupa ve Türkiye’nin en büyük projesi Tema İstanbul ve Vadistanbul projelerini de fuarda ziyaretçilere tanıtma fırsatı bulacak. 3 gün boyunca onbinlerce ziyaretçiyi ağırlayacak olan Cityscape Global 2016 Fuarı'nda özellikle yabancı yatırımcıların Türk projelerine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 

"TÜRKİYE'NİN YATIRIM POTANSİYELİNİ TANITACAĞIZ"

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markalı projeleri ile ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ve Tema İstanbul  Projelerini Dubai’de yabancı yatırımcılarla buluşturuyor. Dubai Cityscape fuarını Türkiye’nin ve yatırımların tanıtımı anlamında son derece önemli bulduklarını belirten Artaş Holding ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türk müteahhitlerin bugün birçok ülkede dev projelere imza attığını kaydetti. Avrupa Konutları markalı projeler ve ortak girişimlerle hayata geçirilen Vadistanbul ve Tema İstanbul projeleri ile fuarda yer alacaklarını ifade eden Süleyman Çetinsaya; “ Ülke genelinde tüm dünyayla yarışacak ölçekte projeler geliştiriliyor. Avrupa’nın, Afrika’nın, Asya’nın, Körfez bölgesinin ve Amerika’nın farklı noktalarından yatırımcıların konut yatırımında ülkemizi tercih ettiğini görüyoruz. Türkiye gayrimenkulleri bugün; döviz, altın, borsa gibi yatırım araçlarının çok daha üstünde bir yatırım potansiyeline sahip. Gayrimenkul yatırımı anlamında da Türkiye en çok tercih edilen ülkeler arasında öne çıkıyor. Bizler de ülkemizin bu potansiyelini uluslararası arenada yabancı yatırımcılara tanıtmayı misyon olarak üstleniyoruz. İnşaat sektörünün dünyadaki en büyük buluşmalarından Dubai Cityscape Fuarı’nda da bu yaklaşımla Artaş Holding olarak yerimizi alıyoruz.

"AVRUPA OFFICE ATAŞEHİR’İ DUBAİ’DE LANSE EDECEĞİZ"

Avrupa Konutları markalı projelerimiz, ortak girişimlerle hayata geçirdiğimiz Vadistanbul ve Tema İstanbul’u Dubai’de yabancı yatırımcılara buluşturacağız. Avrupa Konutları markalı projelerimizin yeni halkası, Avrupa Office Ataşehir’i Dubai Cityscape Fuarı’nda lanse edeceğiz. Ülkemizin ve projelerimizin gücünü yansıtması için de fuara 330 metrekarelik bir stant ile katılım sağlıyoruz. Körfez bölgesinden bugüne dek tüm projelerimize talep aldık. Bizleri İstanbul’da ziyaret eden ve projemizden konut – ofis alan gruplar oldu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dubai’de yer alarak, bölgedeki yatırımcı dostlarımızla bir araya geliyoruz. Fuara katılım amacımız, Türkiye’nin yatırım potansiyelini tanıtmak ve Artaş Holding olarak geliştirdiğimiz projelerin uluslararası arenada sergilenerek, Türk inşaat sektörüne katkı sağlamaktır. Bu fuarı dünyanın en büyük firmaları ve yatırım fonları ziyaret ediyor. Bu gruplara ülkemizin potansiyelini tanıtarak bu fonların ülkemize yönelmesini sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda son yıllarda sektördeki yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek projeler geliştirdik ve yeni yatırımlarımız için de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

ONUR PARK LIFE'DA AĞUSTOS AYI FIRSATI

Onur İnşaat A.Ş. ve Onur Çimento Yapı A.Ş.’nin  sahibi olduğu, 46.800 metrekare ve kendi arazisi üzerinde geliştirilen recidence, mall ve business karma konsept projesi olan Onur Park Life İstanbul, Bahçeşehir’in hemen yanı başında hayata geçiyor. Onur Park Life İstanbul, Ağustos ayına özel kampanyasında 132 m2 2+1 dairelerini, 399.000 TL. fiyatla 120 ay ve  0,69 faiz oranıyla satışa sunuyor. Projede banka garantörlüğünde 0,69 faiz oranıyla 120 ay vadeli ödeme fırsatının yanı sıra, yüzde 8 KDV oranı firma tarafından karşılanıyor.  Onur Park Life İstanbul Projesi; kişiye özel otopark ve depo alanlarının yanı sıra, 1000 m2 lik kreş, bir katta dört daire konsepti, teslim sonrası düşük aidat ve kaliteli yönetim garantisi, birbirini görmeyen manzarası açık blok anlayışı, ile bölgedeki projelerden ayrılıyor. Projenin ilk etabının 2018 de, ikinci etabının 2019 da ve üçüncü etabının ise 2020’de bitmesi hedefleniyor.

MANYETİK RESIDENCE APOLLON

İnşaat sektöründeki 25 yıllık deneyimini Didim’deki yeni projesine taşıyan Mutlu İnşaat, rezidans konseptinde çizgiyi yukarıya çekiyor. Manyetic Residence Apollon markasıyla satışa sunulan proje, Didim’in en değerli noktasında benzersiz donatılarla ilkleri sunuyor. Mutlu İnşaat, Didim’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 48 bağımsız bölümden oluşan Manyetic Residence Apollon projesiyle, mimarisi, donatıları ve konseptiyle eşsiz bir proje hayata geçiriliyor. Manyetic Residence Apollon, Aydın’ın en gözde ilçesi ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından Didim’de konumlandırıldı. Lüks donatılarla geliştirilen projede ayrıcalıklı rezidans hizmetlerine ek olarak 5 yıldızlı otel konforu sunuluyor. Projede bir ilke imza atılarak, daire sahiplerine ömür boyu, Mutlu İnşaat bünyesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Didim Beach Resort Elegance Otel’in tüm donatılarından ücretsiz faydalanma imkanı sağlanıyor. Proje alanına 4,5 km mesafede, denize sıfır bir noktada yer alan Didim Beach Resort Elegance Otel’in yüzme havuzu, plaj gibi donatıları daire sakinlerine ücretsiz olarak hizmet verirken, Club Cart ile yeme – içme alanları da %50 indirimli hizmet sunacak. Lüks çizgilere sahip Manyetic Residence Apollon’da, daire sakinlerine maksimum kullanım alanı sağlayacak 1+1, 2+1, dubleks 3+1 ve dubleks 4+1 daire tipleri sunuluyor. Dairelerin 450 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bulduğu projede teslimler ise 2018’in Mayıs ayında yapılacak. 

AMORTİSMAN SÜRESİNDE BURSA LİDER

Türkiye'nin 7 büyükşehir’inde konut satış ve kira rakamları Gayrimenkul Araştırma Kuruluşu REIDIN tarafından açıklandı. Amortisman süresinde lider 16 buçuk yıl ile Bursa dikkat çekiyor. Gayrimenkul sektörünün hızla büyümesi, tüm şehirlerde konut piyasasını son yıllarda hareketlendirdi. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'den oluşan 7 büyükşehirde rakamlar değişiklik gösteriyor. Son 1 yılda konut satış fiyatları yüzde 16,1 oranında, aynı sürede kira rakamları ise yüzde 16,9 oranında değişti. Bölgesel yıllık brüt getiri oranları hesaplandığında Bursa yüzde 6,22'yle lider. Antalya yüzde 5,86'yla ikinci, İzmir yüzde 5,67'yle üçüncü sırada yer alıyor. Amortisman sürelerine bakıldığında ise Bursa 16,5 yıl ile ilk sırada yer alıyor. Amortisman süresinin en uzun olduğu üç şehir ise 18,5 yılla İstanbul, 18,6 yılla Kocaeli ve 18,7 yılla Adana olarak belirlendi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...