İhmal mi ihanet mi?

Düzenleyen:
İhmal mi ihanet mi?

GÜNDEM Haberleri

11 polisimizin şehit edildiği saldırının hemen sonrasında Şırnak İl Jandarma Komutanı Özturhan’ın gözaltına alınması saldırıda FETÖ/PDY şüphesi uyandırdı.

Önceki sabah Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne PKK tarafından bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısının ardından Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Sami Özturhan gö-zaltına alındı. FETÖ/PDY ile bağlantılı olmakla itham edilen Özturhan emniyete götürüldü. 11 polisin şehit olduğu saldırının hedefi ve kullanılan aracın güzergâhı ciddi anlamda istihbarat zafiyeti şüphesi oluşturmuştu.  Cizre’de 14 Aralık 2015’te başlayan ve 2 Mart 2016’ya kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında evlerin tek tek aranarak çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirilmiş olmasına rağmen bu kadar yüklü miktarda bombanın ilçeye ne şekilde sokulduğu, saldırı sonrası kafalarda soru işaretleri belirmesine yol açmıştı. Suriye ile sınır, Irak’a ise birkaç km uzaklıkta olan Cizre’ye patlayıcıların bu iki ülkeden birinden getirildiği sanılıyor. Sınır bölgelerinin askerî alan olması ve buraların güvenliğinden de jandarmanın sorumluluğunda bulunması nedeniyle Albay Özturhan’ın gözaltına alınması şüpheleri artırdı. Bu arada PKK tarafından yapılan bir açıklama, örgütün ciddi anlamda istihbarat desteği aldığını ortaya koydu. Çevik kuvvet polislerinin sayısı, barındıkları konteynırların konuşlandırıldığı alanlar, patlama sırasında bahçede bulunan araç sayısı ve türleri de dâhil olmak üzere yapılan detaylı açıklama, ortada bir ihanet olduğu şüphelerini artırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...