Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu

Düzenleyen:
Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu

GÜNDEM Haberleri

Türk savaş uçaklarının Suriye'de YPG'yi vurduğu bildirildi

Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı Cerablus'a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı. Bu arada Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

25 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Münbiç'in kuzeyi Seriyset köyünde karargah kuran terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG teröristleri, köyde bulunan 7 aileyi kalkan olarak kullanma amaçlı rehin aldı. Ağır silahlı 30 YPG teröristinin karargah olarak kullandığı bina TSK tarafından vuruldu. Bombardımanda 20'den fazla YPG militanı öldürüldüğü belirtildi. PYD-YPG milisleri Cerablus güneyinde yer alan Amarna Türkmen köyünde de aynı taktiği uygulayarak Türkiye sivilleri vuruyor propagandası yapmıştı.

Yeni Şafak 'a bilgi veren Hüseyin El-Casim, PYD'nin sivilleri rehin alarak zorla karargah ve mevzilere yerleştirdiğini, bu uygulamanın Münbiç-Cerablus arasında yer alan cephe hattındaki 4-5 köyde devam ettiğini söyledi.

TSK'nın vurduğu PYD-YPG noktasinda çok sayıda ağır silah ve aracında hasar gördüğü ve kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...