Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KKTC sahillerinde esrarengiz kirlilik

KKTC sahillerinde esrarengiz kirlilik

DÜNYA Haberleri

Yakın zamana kadar dünyanın en temiz sahillerine sahip olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahilleri, bugünlerde esrarengiz bir kirliliğe ev sahipliği yapıyor.

Yakın zamana kadar nbsp; dünyanın en temiz sahillerine sahip olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahilleri, bugünlerde esrarengiz bir kirliliğe ev sahipliği yapıyor. Uluslararası litaratürde Alagadi Turtle Beach olarak giren, nesli tükenmekte olan caretta kaplumbağalarına yuvalık yapan sahiller, yeşil ve koyu sarı kalın bir tabakanın tehdidi altında.

Günlerdir süren kirliliğin ardından sahile vuran çöp yığını bölge sakinlerini tedirgin ederken çevreci kuruluşların da tepkisini çekiyor. KKTC merkezli ekonomikibris.com sitesinde yayınlanan fotoğraflar, kirliliğin boyutlarını gözler önüne serrerken, ünlü Alagadı plajını bu halde görenler "İçimiz yanıyor. Şimdiye kadar bu sahilde kibrit çöpü bile görülmezdi. Bu kirlilik acilan temizlenmeli, kimyasal atıkların nedeni tesbit edilmeli" diyerek tepkilerini dile getirdiler. (Kaynak: ekonomikibris.com)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...