HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Özturhan tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Özturhan tutuklandı
Fetö, Fetöcü, Albay, Şırnak, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Sami Özturhan ile bir binbaşı tutuklandı.

Şırnak'ta gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Albay Özturhan ve Binbaşı Nurettin Özdoğan, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısının tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk ettiği şüpheliler, buradaki sorgularının ardından tutuklandı.
Albay Özturhan'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 309/1. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs", Binbaşı Özdoğan'ın ise 314/2. maddesindeki "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...