Destici: Çözüm sürecinde milletin endişeleri var

/ Kaynak: AA
Destici: Çözüm sürecinde milletin endişeleri var

Politika Haberleri  / AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecine ilişkin, "Milletin endişeleri var. Yoksa herkes kanın durmasını, terörün bitmesini istiyor çünkü terör bizim en büyük problemimiz" dedi.




nbsp; Destici, partisinin il başkanlığı yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidarın ve muhalefetin bugüne kadar suni gündemler oluşturduklarını savunarak, bu gündemlerle birbirlerine karşı siyasi ahlakın dışında sözler sarf ettiklerini öne sürdü.
nbsp; Türk siyasetinin en çok ihtiyaç duyduğu üç temel ilkenin siyasi ahlak, siyasi edep ve siyasi nezaket olduğunu dile getiren Destici, şöyle konuştu:
nbsp; "Bugün baktığımız zaman ülkemizin temel problemlerinin hiçbirinin çözülememiş olduğunu görüyoruz. Başta terör olmak üzere. Bugün bir süreç yürütülüyor ve adına 'çözüm süreci' deniyor. Bu bize göre çözüm süreci değil, PKK ile onun elebaşıyla bir müzakere sürecidir. Bu süreci kim yürütüyor? 'Asla PKK ile müzakere etmeyiz', 'teröristlerle müzakere etmeyiz, etsek etsek bunların siyasi uzantılarıyla müzakere ederiz' diyenler. Fakat ne olduysa birden İmralı ile görüşmeler başladı. Biz bu sürecin milli olmadığını düşün üyoruz. Yani Türkiye'nin inisiyatifiyle gelişmediği çok açık ve net."
nbsp;
nbsp; -Biz çözümden yanayız-

nbsp;
nbsp; Destici, çözümden yana olduklarını ancak PKK'nın muhatap alınmasını doğru bulmadıklarını bildirerek, söz konusu kesimin muhatap alındığında meselelerin meşrulaştırıldığını iddia etti.
nbsp; "Her zaman kanın durmasını, barışın gelmesini istiyoruz ama bu sürecin çözüm olmadığını söylüyoruz, bunu söylerken de kimseyi vatanı satmakla suçlamıyor, siyasi ahlakın dışında bir dille karalamıyoruz" diyen Destici, şöyle devam etti:
nbsp; "Milletin endişeleri var. Yoksa herkes kanın durmasını, terörün bitmesini istiyor çünkü terör bizim en büyük problemimiz. Terör bitmeden, Türkiye'nin hiçbir temel sorunu çözülemez. PKK muhatap alınmadan, terör örgütü elebaşıyla masaya oturulmadan da pekala bu süreç bitirilebilirdi. Nasıl bitirilirdi? Bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, cemaatlerimiz, cemiyetlerimiz bir araya gelecekti, ortak bir akıl oluşturulacaktı, ortak bir proje ve topyekün bir mücadeleyle bu iş sonlandırılabilirdi."
nbsp; Konuşmasının ardından Destici, partililerle beraber, kurdele keserek yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra burada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, Eskişehir'de yapılacak yeni stada ilişkin soruya, şehrin yeni bir stadyuma kavuşması gerektiğini ifade ederek, "İdarecilerimiz bu konuda inatlaşmasınlar ve şehir için en iyisi ne ise ona karar verilsin" diye yanıtladı.
nbsp; Yerel seçimler için ise Eskişehir'de iddialı olduklarını vurgulayan Destici, "İnanıyorum, bu seçimler bizim için Türkiye'de bir sıçrama, Eskişehir'de ise patlama seçimimiz olacak. Bunu da inşallah hep beraber göreceğiz" dedi.
nbsp;
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...