Avusturya'dan Türkiye'ye küstah öneri!

Düzenleyen:
Avusturya'dan Türkiye'ye küstah öneri!

DÜNYA Haberleri

Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerine karşı olduklarını açıkladı.

Sık sık Türkiye karşıtı açıklama yapan Avusturyalı Bakan, Türkiye ile AB üyeliği değil, 'çıkar ortaklığı' görüşülsün dedi.

Son dönemde Türkiye karşıtı açıklamalarla gündeme gelen Avusturya'dan Türkiye'nin AB üyelik süreci ile ilgili tartışmalı bir açıklama daha geldi. Her seferinde Türkiye'nin üyeliğine karşı çıktığını belirten Avusturya Halk Partisi (ÖVP), Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerinin durdurulması gerektiğini savundu. Avusturya Halk Partisi, Türkiye'ye AB üyeliği yerine 'çıkar ortaklığı' önerisinde bulundu.

Avusturya'nın Kurier gazetesine konuşan Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner, Türkiye'nin yakın gelecekte Avrupa Birliği (AB) üyeliğine hazır olmadığını savunarak, "AB-Türkiye Çıkar Ortaklığı" önerisinde bulundu.

ÖVP lideri Mitterlehner, "Fakat Türkiye önemli bir bölgesel ve ekonomik ortak olmaya devam etmelidir. Bu nedenle biz Türkiye'ye has bir ortaklıktan yanayız. Bu ütopik bir üyelik umudunu korumaktan daha mantıklı ve gerçekçi" dedi.

ÖVP'nin "AB-Türkiye Çıkar Ortaklığı" istediğini belirten Reinhold Mitterlehner, hazırladıkları önerinin Başbakan Christian Kern'in partisi Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) ve AB yetkililerine de ulaştırılacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...