Sivil patlayıcılara sıkı güvenlik

Düzenleyen:
Sivil patlayıcılara sıkı güvenlik

GÜNDEM Haberleri

Nitratlı gübre ve tüplerle ilgili yasakların ardından sivil kullanım amaçlı patlayıcı maddeler için de ek güvenlik tedbirlerine geçildi.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Yakıt olarak kullanılan kompozit barutlardan dinamitlere, sıvı patlayıcılardan tahrip kalıplarına kadar tehlikeli maddelerin üretildiği yerlerde ve nakillerde silahlı özel güvenlik görevlileri bulunacak. Görevliler tek tek valiliklerce araştırılacak. Alınan tedbirler kapsamında İçişleri  Bakanlığı’ndan, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma Bakanlıkları başta olmak üzere ilgili kurumlara yazı gönderildi. Söz konusu maddelerin üretiminden ithalatına, ihracatından nakil ve imhasına kadar süreçleri içeren tedbirler şöyle sıralandı:
Sivil kullanım amaçlı patlayıcı madde depoları ve üretim tesislerinin, özel güvenlik izni alınan yeterli sayıda silahlı özel güvenlik görevlisi tarafından korunması sağlanacak. Üretim tesislerinde, patlayıcı madde depolarında ve bu maddelerin nakillerinde görevlendirilecek silahlı özel güvenlik görevlileri valilik denetiminden geçecek, uygun görülecekler çalışacak.
Piroteknik maddeler, ses ve gaz fişeği ile av fişekleri dışındaki sivil kullanım amaçlı patlayıcı maddelerin nakli esnasında her nakil aracı için en az bir silahlı özel güvenlik görevlisi bulundurulması zorunluluk olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...