'Menbiç’te arma oyununa izin vermeyiz'

Düzenleyen:
'Menbiç’te arma oyununa izin vermeyiz'

DÜNYA Haberleri

ABD’nin “YPG, Fırat’ın doğusuna çekilecek” sözü sonrasında YPG’nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında durumunu korumaması için sıkı takip yapılıyor.

Buket Güven ANKARA
YPG militanlarının armalarını çıkararak yerine SDG armasını takacağı ve Menbiç’te kalmaya devam edeceği iddiası ciddi biçimde değerlendiriliyor. Bu doğrultuda Ankara, Menbiç’teki teröristlerin varlığını hem İHA’larla hem de bölgede bulunan istihbarat elemanları aracılığıyla takip ediyor. SDG’nin Menbiç operasyonuna yaklaşık 5 bin YPG’li teröristinin katıldığı ve bir kısmının ilçeden çıktığı biliniyor. Ankara, 4 bin civarında YPG militanının Menbiç’ten çekilmesini bekliyor. YPG’nin yerine ilçede SDG çatısı altında görev yapan daha fazla Arap savaşçı ile Özgür Suriye Ordusu’ndan unsurların kaydırılması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Arazide herkesin istihbaratı var herkesin bilgisi var. Yani orada kim kimden çok iyi biliniyor tespit edilmesi çok zor değil. Menbiç operasyonu zamanında biz onların oraya geçmesine karşı çıktık ABD de ‘Bunlar lojistik destek verecek, az sayıda olacak ve operasyon bittikten sonra kesinlikle Fırat’ın doğusuna geri dönecekler’ dedi. ABD Başkanı Barack Obama bizzat söyledi, Dışişleri Bakanı John Kerry bana söyledi. ABD’nin böyle bir sözü var” demişti.

YUNANİSTAN’A SÜRPRİZ ZİYARET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’a düzenlediği gayriresmî ziyaret kapsamında Yunan mevkidaşı Nikos Kocias ile Girit Adası’nda bir araya geldi. Bir süre sohbet eden ikili, baş başa görüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...