İsveç Kralı, Ulu Cami'yi ziyaret etti

/ Kaynak: AA
İsveç Kralı, Ulu Cami'yi ziyaret etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Kralı Carl 16. Gustaf ve Kraliçe Silvia, Stockholm'de minaresinden ezan okunmasına izin verilen Fittja Ulu Cami'yi ziyaret ederek bilgi aldı. İsveç Kralı, tahta çıkışının 40. yılı nedeniyle Stockholm'de çeşitli etkinliklere katıldı. Kral, bu kapsamda İsveç'te değişik kültürlere ait merkezleri de ziyaret etti.

Program çerçevesinde, Botkyrka Belediyesi Kültür Merkezi'ni gezen İsveç Kralı, Kraliçe Silvia ile burada öğle yemeği yedi.
nbsp; Kral ve Kraliçe, daha sonra aynı bölgedeki Fittja Ulu Cami'ye geldi. Cami girişinde ayakkabılarını çıkaran Kral Carl 16. Gustaf ve Kraliçe Silvia'yı cami cemaati ile İmam Ergin Öğcem karşıladı.
nbsp; Kral ve Kraliçe'ye, caminin Selçuklu, Osmanlı ve yeni Türk mimarisinden örnekler taşıdığı ancak kubbesinin İsveç mimarisi örnek alınarak yapıldığı açıklandı. Kral Carl 16. Gustaf, camide İsveç mimarisi kullanılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.
nbsp; Kral ayrıca, cami duvarında elektronik saatler ile gösterilen namaz vakitlerini de sorarak, namazlar arasında fark olup olmadığını sordu. İmam Öğcem ise namazlar arasında fark olmadığını ancak cuma namazının Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyledi.
nbsp; Kral ve Kraliçe'ye ayrıca, caminin minberi, mihrabı ve müezzin odası hakkında bilgi verildi.
nbsp; Kral ve Kraliçe, Fittja Ulu Cami'de 20 dakika kaldıktan sonra diğer programlarına katılmak üzere camiden ayrıldı.
nbsp; İmam Öğcem ve Botkyrak İslam Derneği Başkanı İsmail Ökur, ziyaretten sonra yaptıkları açıklamada, Kralın camiyi ziyaret etmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...