Suriye muhalefeti, Türkiye'den özür diledi

Suriye muhalefeti, Türkiye'den özür diledi

DÜNYA Haberleri

Suriye tarafından Akçakale'ye doğru ateş açılması sonucu 1 polisin şehit olduğu, 6 vatandaşın ise yaralandığı olayla ilgili olarak, Suriyeli muhalifler tarafından basın açıklaması düzenlendi.




Karakoyun İş Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Osman Gerem, "Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Vakfı olarak, şehit polisimiz Ferhat Avcı kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Akçakale Gümrük Kapısı'nda bu olaya sebep olan kişi veya kişilerin bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyoruz" dedi. Bu olaylardan dolayı Türkiye halkının kırgın olduğunu bildiğini de söyleyen Osman Gerem, "Halkımızın, Türkiye-Suriye kardeş halkları arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik bu oyunlara gelmemeleri ve anlayış göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasına katılan Suriyeliler Türkiye'den özür dileyerek, bu olaya sebep olanların Türkiye-Suriye ilişkilerini bozmak isteyen kişiler olduğunu dile getirdi. Arapça açıklama yapan muhaliflerin liderlerinden ve Helep'e bağlı Bab ilçesinin eski müftüsü Muhammed Zekeriya El-Meshud, konuşmalarında şunları dile getirdi: "Bu olayda üzülen taraf sadece Türk halkı değil, bizler de çok üzüldük. Şehit olan polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Öncelikle bu olaylarda bize kucak açan Türkiye ve özellikle Şanlıurfa halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu olayla bizim hiçbir bağlantımız yok. Olaya sebebiyet verenler, Türkiye-Suriye ilişkilerinin bozulmasını isteyen provokatörlerdir. Bu olayda bize anlayış gösteren ve yardımlarını esirgemeyen Türkiye halkından bütün Suriyeliler adına özür diliyorum."
Açıklamasında diğer Müslüman devletlerin yardım etmemesini de eleştiren Muhammed Zekeriya El-Meshud, Türkiye ile kardeş ülke olduklarını belirterek, "Bu olayı çıkaranlar Banyas tarafından 900 kişiyi öldürdü ve tek bir Müslüman ülkesi bunlara dur demedi. Diğer Müslüman ülkeleri batı ülkelerine bağlı olduğu için bize destek vermiyor. Ama Türkiye'nin batıdan bir korkusu olmadığı için bize tüm yardımları yapıyor. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm Türkiye'ye teşekkür ediyor, bu olaylardan dolayı bir kez daha özür diliyoruz" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...