Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit ateşi Zonguldak'a düştü

Düzenleyen:
Şehit ateşi Zonguldak'a düştü

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci'nin baba ocağına ateş düştü. Şehidin geçen Ramazan Bayramı’nda köye geldiği ve bütün köyden helallik aldığı ortaya çıktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Gerdantepe bölgesinde dün gece 24.00 sıralarında teröristlerle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 6 aylık Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci şehit oldu. Şehidin Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Yeniköy'de bulunan baba ocağına ateş düştü. Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve jandarma tarafından acı haber aileye verildi. Haberi alan Keçeci'nin yakınları gözyaşları boğuldu. Köyde bulunan yakınları ise acı haber ile adeta yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. 

43 yaşındaki anne Ferizan Keçeci ise oğlunun şehit haberini duyunca sinir krizleri geçirdi. Şehidin evinin önüne gelen ambulansta ilk müdahalesi yapılan acılı anne, ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiftçilikten emekli olan 45 yaşındaki baba Naim Keçeci ise güçlükle ayakta durarak taziyeleri kabul etti. 

Şehidin 25 yaşındaki ağabeyi Mustafa Keçeci’nin de Hakkari’de 2 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi. Şehidin en küçük kardeşi Resul Keçeci de ağabeyinin şehit haberi ile yıkıldı. 

Amca: “'Ne olacağı belli olmaz' dedi, helalleşti” 
Ağabeyi Mustafa Keçeci ve babası Naim Keçeci ile birlikte evlerinin yanına yeni bir ev yaptırdıkları öğrenilen Kerim Keçeci’nin en son geçen Ramazan Bayramı’nda köyüne geldiği ortaya çıktı. Yeğeninin şehit haberiyle yıkılan amca Nail Keçeci, “Haberi hanımdan aldım. Konya’daydı. Yoldan geliyordu. Bir anda şoka girdim. Ummadığım haber geldi. En son bir ay önce geldi. Bana ‘Amca hakkını helal et’ dedi. Üç kardeşti, bekardı. Ağabeyi de aynı yerde görev yapıyor. Babası, kendisi, ağabeyi ile birlikte kredi çekerek ev yaptırıyorlardı. Bayramda buradaydı. Gezdik, tozduk. En son gelişinde benimle helalleşti. 'Ne olacağı belli olmaz' dedi. Bütün köyden helallik aldı. Alnına yazılmış. Kendisiyle en son bayramda görüştük. İki kardeş de bir araya geldiler. İki yıldır birbirlerini görmüyorlardı” diye konuştu. 

Anneanneden “Gitti Kerim’im” feryadı 
Öte yandan, şehidin anneannesi Makbule Usluoğlu da acı haberle yıkıldı. Ambulansa taşınan anneanne Makbule Usluoğlu, “Gitti Kerim’im. Yavrum, yavrumu kaybettik” diye feryat etti. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anneanne, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin evinin önünde baygınlık geçiren teyze Velime Karaal ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Bayramda yeni evde oturacaklardı 
Öte yandan, baba Naim Keçeci'nin yakın zamanda camlarını taktırdığı evde, askerden gelecek olan çocukları ile Kurban Bayramı'nı karşılayacakları öğrenildi. Baba Naim Keçeci'nin üç kat yapmayı düşündüğü evi taziye evi oldu. Oğullarının da yardımıyla evin inşaatını sürdüren baba Naim Keçeci'nin dünyası, oğlu Kerim Keçeci'nin şehit haberiyle yıkıldı. Bu arada, evin inşaatında kullanılması planlanan kum da şehit evinin önüne gelen kepçe ile başka bir yere nakledildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...