Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esendere Gümrük Kapısı tekrar açıldı

Düzenleyen:
Esendere Gümrük Kapısı tekrar açıldı

GÜNDEM Haberleri

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik nedeniyle yaklaşık bir yıldır araç geçişine kapalı olan Esendere Gümrük Kapısı, yeniden açıldı.

Geçen yıl ağustos ayında Hakkari’de 11 gümrük memurunun PKK mensupları tarafından kaçırılmasının ardından kapatılan ve bir ay sonra yolcu geçişlerine açılan sınır kapısı, yaklaşık bir yıl aradan sonra tekrar taşıtların geçişine de açıldı. Yapımına yaklaşık 80 milyona lira harcanan sınır kapısının önüne gelen vatandaşlar, yapılan işlemlerin ardından İran tarafına geçerken, bazı yolcular da Esendere’ye geldi. Sınır kapısının açılmasıyla ilgili konuşan Mehmet Özer adlı vatandaş, gümrük kapısının araç geçişlerine açılmasına çok sevindiklerini dile getirdi. Güzel çalışmayı ümit ettiklerini ifade eden Özer, "İnşallah burada hep beraber el ele vererek güzel çalışırız. Burası bölge için önemli. Bölge için önemli bir geçim kaynağıdır. Açıldığı için çok mutluyuz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...