Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad, Hollywood taktiğiyle devrilecek

Esad, Hollywood taktiğiyle devrilecek

DÜNYA Haberleri

Kudüs gazetesi El-Menar, Türkiye'de atıl durumdaki bir havaalanında Şam'daki mahalle ve binaların maketler halinde kurulduğu ve burada operasyonel hazırlıklar yapıldığı öne sürüldü. Sinema hileleri alanındaki uzmanların 7 aydır çalıştığı, Esad'ı düşürmek için reklam mahiyetinde mesajlar verileceği savunuldu.

Suriye'ye karşı bir operasyon korkusu Esad yönetimine yakın kaynaklar tarafından da seslendirilmeye başlandı. Lübnan'da yayın yapan El-Menar Gazetesi, operasyonun hazırlıklarının uzun bir süredir Türkiye'de yapıldığını, çok sayıda uzmanın Suriye'deki bina maketleri üzerinde çalıştıklarını iddia etti. Suriye Resmi Haber Ajansı SANA ise, haberi okurlarıyla paylaştı. SANA, "Kudüslü El-Menar gazetesinin yaklaşık 7 aydan fazla bir süredir, Suriye'ye karşı saldırının yeni aşamasına hazırlık olarak, Türkiye'de Şam'ın belirli bina ve kurumlarına ait maketlerin inşasının yapıldığını ortaya çıkardığını iddia etti.


BOŞ HAVALİMANI NEREDE?
SANA tarafından kaynak gösterilen haberde şöyle denildi: "Gazete, psikolojik ve medya savaşları ile sinema hileleri alanlarında onlarca uzmanın, Suriye'nin başkentinde yer alan benzer mahalle ve merkezleri kurmak için, Türkiye'nin kullanılmayan bir havaalanına getirildiğini belirtti. Gazeteye göre, bu projeyi hazırlamada yüzlerce mühendis, uzman ve teknik işçinin katıldığına işaret etti. Gazete, proje hacminin Washington'da sinema hileleri alanında üst düzey uzmanların katılımı ve mali külfeti bakımından örneği görülmemiş nitelikte olduğunu ifade etti. Suriye'ye yönelik savaşın gelecek aşamasının medya olarak devletin düşürülmesi amacıyla reklam mahiyetinde mesajların yönlendirilmesi olacağına dikkat çekti."
Suriye'de yaşanan olayların yabancı destekli olduğuna vurgu yapan SANA, krizin başlangıcından bu yana 14 Avrupa ülkesinden 600 'terörist'in, Suriye Arap Ordusu'na karşı çatışmalara katıldığını iddia etti. Bu iddialarını ise, İngiliz Krallık enstitüsünden yayınladığı raporu haber yapan Guardian gazetesine dayandırdı. "Rapora göre; İngilizlerin en büyük savaş birliğini teşkil ettiği, sayılarının da en az 110'a varabileceği, Fransızların sayısının ise 30 ila 92 eleman arasında değiştiği belirtildi. Bunun yanı sıra, Belçika, Hollanda, Arnavutluk, Finlandiya, Avusturya ve Kosovalı elemanlar da çatışmalarda yer alıyor" görüşlerine yer verildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...