Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ imamı Adil Öksüz'ü arama çalışmaları sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ imamı Adil Öksüz'ü arama çalışmaları sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılan Adil Öksüz'ü Sakarya'da arama çalışmaları sürüyor.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılan Adil Öksüz'ü arama çalışmalarına ilişkin, "Vatandaşımızın ihbar ettiği 200'e yakın değişik adreste de inceleme, arama, tarama faaliyeti gerçekleştirdik. Şu ana kadar kayda değer ize, belirtiye rastlayamadık." dedi.

Vali Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün Sakarya'da olduğuna dair hiçbir bilgi ve istihbaratın olmadığını söyledi.

Vatandaşların duyarlılıklarından kaynaklanan ihbarların olduğunu, 200'e yakın ihbar geldiğini belirten Coş, "Bu ihbarları da ya doğruysa anlayışı içerisinde biz büyük bir hassasiyetle değerlendiriyoruz. Yaylada bu ihbarları değerlendirmek, alan kontrolünü sağlamak açısından önleyici bir hizmet olarak karakol kurduk ama bir kere daha altı çizili olarak söylüyorum 81 ilde olduğu gibi ilimizde de Adil Öksüz aranıyor. Yalnız şurada, burada, ilimizde, Sakarya'dadır diye bir bilgi, istihbarat yok." diye konuştu.

Her türlü ihbar değerlendiriliyor

Coş, yakın tarihlerde Adil Öksüz'den bir sinyal alınmadığını, ellerinde sinyali doğrulayacak veri olmadığını vurguladı.

Akrabalarının Sakarya'da, kendisinin de üniversitede öğretim görevlisi olduğu için gidebileceği tahmin edilen yerlerin arandığını dile getiren Coş, "Bunun dışında vatandaşımızın ihbar ettiği 200'e yakın değişik adreste de inceleme, arama, tarama faaliyeti gerçekleştirdik. Şu ana kadar kayda değer ize, belirtiye rastlayamadık. Sakarya'da olduğunu, barındığını, gizlendiğini doğrulayan herhangi bir emare ya da istihbari bilgi mevcut değil." ifadelerini kullandı.

Vali Coş, Sakarya'da olabilir ya da gelebilir düşüncesi içerisinde vatandaşların duyarlılığını karşılıksız bırakmamak adına gece gündüz her türlü ihbarı, intikal eder etmez geciktirmeden anında müdahale etmek için ekipleri hazır tuttuklarını kaydetti.

Adil Öksüz

FETÖ'nün hain darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, örgüt mensubu teröristlere "Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu da iddia ediliyor.

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören'de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti.

2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı tespit edilen Adil Öksüz'ün, İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu, ayrıca araç muayene cezalarının olduğu ortaya çıkmıştı.

Öksüz'ün gözaltında tutulduğu Akıncılar Jandarma Karakolu'nda nezarethaneden çıkarak tuvalette kağıt havluların arasında GPS cihazı gizlemek istediği, cihazın serbest bırakıldıktan sonra kendisine teslim edildiği belirlenmişti.

Ayrıca, ABD'nin en çok okunan gazetelerinden USA Today'de yayımlanan bir haberde Türkiye'de yakalanması için büyük çaba harcanan Öksüz'ün, ABD'de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, reklam verebilen eylem komitelerinden "Ready for Hillary PAC"e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...