DÜĞÜN VAR!

DÜĞÜN VAR!

FUTBOL Haberleri

Arena'da Sivasspor'u misafir edecek olan Cimbom, kazanması halinde 19. şampiyonluğunu ilan edecek.




TUR İÇİN 21:45 BEKLENİYOR
G.Saray, bugün şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkıyor. Ligin bitmesine 3 hafta kala en yakın rakibi F.Bahçe'nin 7 puan önünde 65 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, Sivasspor'u yenmesi halinde son 2 maç öncesi şampiyonluğu garantileyecek. Sarı-kırmızılıların Sivasspor karşısında puan kaybetmesi durumunda, İ.B.Belediyespor'la karşı karşıya gelecek takipçisi F.Bahçe ile arasındaki puan farkının korunması da Cimbom'un şampiyonluğu için yeterli olacak. Sarı-kırmızılılar, 21.45'te bitecek karşılaşmaların ardından şampiyonluğu kucaklarsa, büyük bir sevinç gösterisi yapmayacak. Çünkü önümüzdeki haftaki nbsp;F.Bahçe maçına yüksek nbsp;motivasyonla çıkmak isteyen nbsp;Teknik Direktör Fatih Terim, nbsp;yönetimle görüşerek, statta herhangi nbsp;bir organizasyon nbsp;yapılmamasını istedi.

KUTLAMALAR TRABZON MAÇINDA
Sivasspor karşısında alınacak muhtemel bir galibiyet durumunda sarı-kırmızılı futbolcular, bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluk turu atacak. 9 maçlık cezası sebebiyle karşılaşmayı tribünde izleyecek olan Fatih Terim, talimatlara göre saha içi kutlamalarına 15 dakika sonra katılabilecek. Sarı-kırmızılı futbolcuların tur sonrasında, kariyerinde 6. şampiyonluğuna ulaşacak olan tecrübeli teknik adamın yanına kadar gelerek, sahaya omuzlarda indirecek. Gerçek şampiyonluk kutlamaları, ligin son haftasındaki Trabzonspor maçında yapılacak. Karşılaşmanın 19.05 tarihine gelmesi sebebiyle TFF'ye başvurarak maçın 17:00'de başlamasını isteyen yönetim, saat 19:05'te de şampiyonluk kupasını kaldıracak. Daha sonra lazer ve havai fişek gösterileri ve konserlerle büyük coşku yaşanacak.

Şampiyon teknik kadro
G.Saray'ın şampiyonluğu kucaklaması halinde Fatih Terim, 6. defa, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Taffarel ise teknik adamlık kariyerlerinde 2. defa bu mutluluğu yaşayacaklar. Sarı-kırmızılı takımda futbolcu olarak Şaş'ın 5, Davala'nın 4, Taffarel'in de 2 lig şampiyonluğu var.

Burak'ın heyecanı
Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en skorer oyunculardan olan ve bu sezon hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle göz dolduran Burak Yılmaz, takımının mutlu sona ulaşması durumunda ilk defa Süper Lig şampiyonluğu görecek. Yıldız oyuncu, 19 gol kaydettiği 2010-11 sezonunda Trabzonspor, F.Bahçe ile aynı puanı toplamasına rağmen averajla şampiyonluğu kaçırmıştı. G.Saray'ın bu sezonki 27 kişilik kadrosunda Burak'ın yanı sıra 8 futbolcu ilk defa Süper Lig'de nbsp;şampiyonluk kupası kaldıracak. Drogba, Sneijder, Hamit, nbsp;Umut, Dany, Amrabat ile bu sezon forma şansı bulamayan nbsp;kaleci Eray ve Furkan Özçal da Süper Lig'de ilk defa mutlu nbsp;sona ulaşacak. Takımın en kıdemlisi Sabri, nbsp;dördüncü lig şampiyonluğunu nbsp;görecek.

Rehavet endişesi

SİVAS MAÇI BİR FİNAL

Sivasspor'u yenerek şampiyonluk turu atmayı hedefleyen G.Saray'da Teknik Direktör Fatih Terim rehavet endişesi yaşıyor. Kamuoyunda takımının şampiyon ilan edilmesi sonrası harekete nbsp;
geçen tecrübeli teknik adam, oyuncularına kritik nbsp;
uyarılarda bulundu. Hiçbir maçın oynanmadan kazanılamayacağını vurgulayan Terim, "Hâlâ daha şampiyon olmadık. Şampiyonluk için galibiyet yetiyor. Sivasspor maçını bir final olarak görelim. Bütün sezonun emeklerini rehavetle heba etmeyelim" ifadeleriyle oyuncularını uyardı.

SNEIJDER Mİ, DANY Mİ?
Sivasspor maçının kadrosunu da netleştirmeye çalışan Fatih Terim, savunma hattında henüz kararını vermiş değil. Son haftalarda istikrarsız bir performans çizen Dany ile Gökhan Zan arasında kararsız kalan tecrübeli teknik adam, defans kurgusunu Sneijder'in durumuna göre netleştirecek. 2 haftadır sakatlığı bulunan Hollandalı yıldızı oynatıp oynatmamakta kararsız kalan Terim, Sneijder'e forma verirse yabancı kontenjanı sebebiyle Dany'yi kulübeye çekecek. Sneijder'in yedek oturması halinde ise ilk 11'de Emre Çolak forma giyecek.

Evinde nbsp;7'de 7
G.Saray ile Sivasspor ligde bugün 16. randevularına çıkıyor. Geride kalan 15 maçın 10'unu G.Saray, 2'sini Sivasspor kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı. Cimbom, Süper Lig'de Sivasspor ile evinde oynadığı 7 maçı da kazandı. nbsp;

Fener'i sollayacak
G.Saray, 19. şampiyonluk zaferini yaşaması durumunda ezeli rakibi F.Bahçe'yi bu alanda geride bırakacak. 1959'da başlayan lig tarihinde F.Bahçe'nin 18, Beşiktaş'ın 11, Trabzonspor'un 6, Bursaspor'un da 1 şampiyonluğu bulunuyor.

Neden olmasın?
G.Saray'ın en tecrübeli yöneticisi Semih Haznedaroğlu, Robben'in alınabileceğini söyledi. Yönetimde Drogba ve Sneijder gibi yıldız transfer edileceğinin konuşulduğunu söyleyen Haznedaroğlu, "Robben gelebilir. Vatandaşı Sneijder'in bizde olması bu konuda etkili olabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...