Adalet Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

Adalet Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

Politika Haberleri

Adalet Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, hakim ve savcılara yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yazılı ve görsel basında yer alan "4000'in üzerinde hakim ve savcı alındı, AKP döneminde şaibeli sınavlarla 4000 militan alındı" şeklindeki ifadeleri üzerine açıklamaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Adalet Bakanlığından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hakim ve savcılara yönelik sözleriyle ilgili açıklama yapıldı. nbsp;


Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yazılı ve görsel basında yer alan "4000'in üzerinde hakim ve savcı alındı, AKP döneminde şaibeli sınavlarla 4000 militan alındı" şeklindeki ifadeleri üzerine açıklamaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi. nbsp;


Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:


"Artan hakim ve savcı ihtiyaçlarının karşılanması da dahil adalet sisteminin tüm kurum ve kurallarıyla işlerliğinin sağlanması Bakanlığımızın temel hedeflerinden birisidir. Bu amaçla hazırlanan ve 2010-2014 yıllarını kapsayan Adalet Bakanlığı Stratejik Planında da 2014 yılı sonuna kadar yargı mensubu ve çalışanı sayısının uluslararası standartlar gözetilerek arttırılması hedef olarak belirlenmiştir.
Stratejik Planda belirlenen hedefler çerçevesinde, 2010-2013 (4 Mayıs 2013 tarihi itibariyle) yılları arasında 2 bin 352 adli ve idari yargı hakim adayının alımı gerçekleştirilmiştir. Adalet Bakanlığı bağımsız, tarafsız, adil, hızlı, etkili ve verimli bir adli teşkilatın kurulması amacıyla yürüttüğü faaliyetler kapsamında yargı mensubu ve personel sayısının arttırılması çalışmalarına da devam etmektedir.
Adalet Bakanlığı'nın görevi dahilinde olduğu tartışmasız bir konuda mülakat sınavının etkisini azaltan pek çok kanuni düzenleme yapılmışken, esas ve usulleri kanunla düzenlenen sınavları 'şaibeli' ilan etmenin, bu sınavlarda başarılı olarak hakim adaylığına alınan ve HSYK'ca mesleğe kabulleri yapılarak hakimlik ve savcılığa atanan yargı teşkilatının değerli mensuplarını 'militan' itham etmenin son derece haksız ve sorumsuz bir davranış olduğu, akıl ve izana da sığmadığı açıktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...