Fenerbahçe ağladı

Fenerbahçe ağladı

FUTBOL Haberleri

4 gün önce Avrupa'dan dramatik bir şekilde elenen sarı-lacivertliler, Süper Lige de İstanbul Büyükşehir Belediye mağlubiyetiyle havlu attı. Belediye'ye umut veren golleri Ömer Can ve M.Topuz (kk) kaydetti

nbsp;M.Emin ULUÇ

ÖMER "CAN" VERDİ
Avrupa defterini kapatan F.Bahçe, şampiyonluk şansını matematiksel olarak sürdürdüğü ligde, kümede kalma mücadelesi veren İstanbul Belediye'ye konuk oldu. Olimpiyat'taki 5 maçın 4'ünü kazanan Belediye, F.Bahçe'ye bir kez daha çelme takmaya kararlı bir şekilde başladı maça. Gökhan, Kuyt ve Meireles gibi aslarından mahrum sarı-lacivertlilerde Emre geri dönmüştü ama ateş hattındaki Belediye'nin bunlarla ilgilenecek hali yoktu, hemen saldırdı. 12'de Efe sol çaprazda kaleci Mert ile karşı karşıya pozisyonda zoru başardı ve topu auta yolladı. F.Bahçe pozisyon üretmekte zorlanırken, 36'da Tayfun'un derinlemesine pasında savunmanın arkasına sarkan Ömer Can, Mert'i terse yatırdı: 1-0.

FENER'E TOPUZ DARBESİ

F.Bahçe ikinci yarıya biraz daha arzulu başladı ve Belediye kalesinde daha fazla görünmeye başladı. Oyunu Belediye yarı alanına yıkan F.Bahçe 60'ta maçtaki ilk pozisyonunu buldu. Ceza alanına oluşan karambolde topu önünde bulan Egemen net pozisyonda meşin yuvarlağı auta yolladı. 72'de Can'dan sıyrılan Sow'un vuruşu üstten auta çıkarken, 77'de Caner yaklaşık 40 metreden vurdu, Efe'nin ayağından seken top üst direğe çarpıp kornere gitti. F.Bahçe tüm hatlarıyla beraberlik için bastırırken Mehmet Topuz maça noktayı koydu. 90'da ani gelişen Belediye atağında Visca'nın yerden ceza sahasına ortaladığı topa ayak koyan Topuz bu sezon ilk golünü kendi kalesine attı: 2-0. Belediye kümede kalma umutlarını son 2 haftaya taşıdı.

Pişti oldular
Samandıra'dan Olimpiyat Stadı'na giden F.Bahçe kafilesi ile Florya'dan Arena'ya giden G.Saray kafilesinin yolları Tekstilkent'te kesişti. Bu arada yoğun güvenlik önlemleri altında Olimpiyat'a gelen F.Bahçe kafilesi, yolda G.Saraylı taraftarlarca taciz edildi.

Emre sahada

F.Bahçe'de sakatlıkları bulunan Gökhan, Serdar, Selçuk, Meireles ve Kuyt kadroda yer almazken, iyileşen Emre 5 hafta sonra formasına kavuştu. Volkan ve Yobo yedek soyunurken, Mehmet Topuz sağ bekte, Sow sağ açıkta görev yaptı, sol kanatta Stoch oynadı.

60. maç gururu

F.Bahçe, Belediye maçıyla birlikte bu sezon 60. resmi maçına çıkarak, bir sezonda en fazla maç yapan Türk takımı rekorunu G.Saray'ın elinden aldı. 1 Süper Kupa, 32 lig, 9 kupa, 18 Avrupa maçı yapan F.Bahçe 1999-00'de 59 maça çıkan G.Saray'ı geçti. nbsp;

BELEDİYE nbsp;YİNE AFFETMEDİ
F.Bahçe, bu ligde hiçbir takımdan çekmedi Belediye'den çektiği kadar! Daha önce Olimpiyat Stadı'ndaki 5 maçın 4'ünden sahadan boynu bükük ayrılan sarı-lacivertliler, bir kere daha mağlubiyeti yaşadı. Belediye, F.Bahçe nbsp;
galibiyetiyle ligde kalma umutlarını nbsp;son iki haftaya taşıdı. nbsp;

Taraftar inanmadı
Belediye-F.Bahçe maçında tribünler boş kaldı. F.Bahçe taraftarları karşılaşmayı fazla ilgi göstermezken, Olimpiyat Stadı'nın tribünlerinde yaklaşık 10 bin taraftar vardı. Belediye'yi de "Bozbaykuş" üyesi az sayıda seyircisi yalnız bırakmadı.



ELDE KALDI KUPA
Uzun süre 3 kulvarda şampiyonluk kovalayan F.Bahçe, hafta içinde Avrupa Ligi'ne yarı finalde veda ettikten sonra, dün de ligdeki umutlarını tüketti. F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Farkın kapanmasının neredeyse imkânsız olduğunu G.Birliği karşılaşmasından sonra söylemiştim. Bizim için sürpriz bir durum yok. Kazansaydık güzel olurdu. Ama hem fiziksel hem de psikolojik açıdan çok yorgun oyuncularımı eleştirmeyeceğim" dedi. Kocaman, "Belki kupa alamadık ancak her kulvarda finallerin takımı olmak da önemli bir başarı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Artık Türkiye Kupası'nı düşünüyoruz" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...