Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hayallerini anlatacaklar

Hayallerini anlatacaklar

GÜNDEM Haberleri

Dünyaca ünlü TEDx konferansı, İhlas Eğitim Kurumları'nın organizasyonuyla ilk defa "eğitim" başlığıyla yapılıyor. Aralarında Emine Erdoğan ile Bakanlar; Egemen Bağış ve Ömer Çelik'in de bulunduğu konuşmacılar 12 dakika içerisinde eğitimle ilgili fikirlerini paylaşacak.

İhlas Eğitim Kurumları dünya çapında yapmış olduğu konferanslarla yankı uyandıran TEDx konferanslarını Türkiye'ye getiriyor. Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde 11 Mayıs 2013 Cumartesi tarihinde düzenlenecek olan TEDxIhlasCollegeED konferansı, Türkiye'de ilk defa eğitim başlığı altında yapılacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra konusunda uzman toplumun her kesiminden katılan konuşmacılar konferansta eğitim ile ilgili düşüncelerini dinleyicilerle paylaşarak yenilikçi fikirlerin doğmasına öncülük edecek. Her konuşmacı fikirlerini ya da konuyla ilgili anlatacakları hikâyelerini 12 dakika içinde anlatmak zorunda olacak. Aynı zamanda konferansın Türkiye'deki eğitim sistemine önemli katkıda bulunması ve milyonlarca gencimizin eğitim hayatını değiştirmesine imkan sağlaması bekleniyor. Rezervasyonların günler öncesi bittiği konferans için konuşmacılarla yapılan röportajlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Birçok konuşmacı da konferans ile ilgili düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile paylaştı.

nbsp;Hayallerini anlatacaklar
"Benim Bir Rüyam Var" nbsp;
TEDxIhlasCollegeED konferansında "Benim Bir Rüyam Var" başlığı altında konuşma yapacak olan ünlüler arasında, "Türk Einstein'ı" olarak bilinen dünyaca ünlü bilim adamlarımızdan Oktay Sinanoğlu da yer alacak.?Etkinlik TGRT HABER TV, www.tedxihlascollege.com ve youtube üzerinden canlı yayınlanacak.

EGEMEN BAĞIŞ, KONFERANS İÇİN KONUŞTU:
Okul, öğrenciyi nbsp;hayata hazırlamalı
TEDxIhlasCollegeED Konferansı öncesinde değerlendirmelerde bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, "Bence okulun en önemli misyonu öğrenciyi hayata hazırlamaktır" dedi. Fatih Projesiyle Türkiye'nin eğitimde çağ atladığını ifade eden Bağış, "Projeyle büyük bir ekonomisi olan Hollanda'nın toplam nüfusu kadar öğrencimize -16 milyon- ücretsiz tablet bilgisayarlar vereceğiz. Bu bilgisayarlar; nbsp;öğrencilerimizin dünya ile bütünleşmesini sağlayacak" diye konuştu. Bütçede en çok payın Millî Eğitim Bakanlığına ayrıldığını hatırlatan Bağış, eğitimle ilgili rüyasını ise "AB standardının ötesinde bir eğitim" şeklinde özetledi.


KİMLER KATILACAK?
Siyasetçiler, akademisyenler sanatçılar 'eğitim'i konuşacak nbsp;


TEDx konferansına siyaset, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü katılacak. nbsp;


İşte konferansın konuşmacıları: Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Prof. Dr. Ziya Selçuk, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Eğitim gönüllüsü Rick Sears ve Nick Gough, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, karikatürist Salih Memecan, milli voleybolcu Neslihan Demir, İlk Görme Engelli Milletvekilimiz Lokman Ayva, 41? 29! Ajans Ceosu Alemşah Öztürk, komedyen Ercan Akışık, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Mevlüt Dinç, sunucu ve girişimci sanatçı Korhan Abay, Hürriyet Gazetesi yazarı Özgür Bolat, storyteller Rukiye Şahin, storysinger Mustafa Kencesoy,ilüzyonist Kıvanç amp;Burak, yazar- şair Mustafa Muharrem, sanatçılar Rüstem Mustafa amp; Orçun Orçunsel ve MAD Talks Ekibi.


İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami KOÇ:
Türkiye'nin geleceği için nbsp;yeni fikirler ortaya çıkacak
Konferans için geri sayımın devam ettiğini belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, TEDxIhlasCollegeED ile ilk defa "eğitim" başlığında bir TEDx konferansı yapılacağını hatırlatarak "Konferansımızın içeriği belli olduktan sonra her kesimden büyük destek aldık. Türkiye'nin geleceği için eğitim sistemimize yönelik yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacak bir konferans olmasını bekliyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...