İşte çocukları katleden cani

/ Kaynak: OZEL
İşte çocukları katleden cani

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Suriye'de kadın ve çocukların katledildiği korkunç olayın altından Mihraç Ural ve örgütü "Acilciler" çıktı. Türkiye'den, Banyas'a katliama giden Türk Şebbihaların lideri Ural'ın, etnik temizlik yapılması gerektiğini anlatırken çekilen video görüntüleri internete düştü.

Banyas'ta aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce insanın katledilmesinin arkasından Türkiyeli Şebbihalar olarak bilinen Acilciler çıktı. Acilciler Örgütü daha önce de Esad'ın yanında savaşacağını, Esad'a karşı savaşan herkesin; Türk güvenlik görevlileri başta olmak üzere Suriyeli sığınmacıların da hedef olduğunu duyurmuştu.
nbsp;
KATLİAM İTİRAFLARI
Türkiye'den giden Nusayrileri örgütleyen Acilciler'in elebaşı Mihraç Ural, ortaya çıkan görüntülerde Banyas'ta işlediği katliamı gerekçelendirerek anlatıyor. Katliam öncesi çekilen ve Youtube'ye düşen video görüntülerinde Mihraç Ural, Banyas'ta neden katliam ve etnik temizlik yapmaları gerektiğini anlatıyor.
Görüntülerde konuşan Ural: "Banyas, hainlerin denize açılmasını sağlayacak tek geçiş noktası. En kısa sürede kuşatılması ve temizliğe başlanması gerekir. Suriye Mukavemeti'nin (Acilciler örgütünün Suriye'deki adı) misyonu kuşatma ve temizlik. Bu hafta içinde Banyas'ta vatani görevimizi yerine getirmek için sahaya inmemiz gerekiyor. Herkes ne yaptığımızı görecek. Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas'ın kuşatılması ve temiz yapılması gerekiyor."

nbsp;##tgvideo##

İŞTE MİHRAÇ URAL'IN SÖZLERİ

Mihraç Ural videoda: "Banyas, hainlerin denize açılmasını sağlayacak tek geçiş noktası.. Mutlaka en kısa sürede Banyas'ın kuşatılması ve temizliğe başlanması gerekir. Biz "Suriye Mukavemeti" olarak desteğe gidiyoruz. Suriye Mukavemeti'nin misyonu kuşatma ve temizlik. Yönetim gayemiz ve siyasi bir düşüncemiz yok. Devlet var olduğu sürece yönetim var. Adli veya sivil hiçbir işe karışmıyoruz. Bu çaldı, bu öldürdü vs bizi ilgilendirmiyor. Suriye Mukavemeti'nin misyonu tahrir (kurtarma) ve tathir (temizlik). Bu da bizim bu hafta içinde Banyas'ta vatani görevimizi yerine getirmek için sahaya inmemizi gerektiriyor. Yakın uzak herkes Suriye Mukavemeti'nin ne yaptığını görecek. Planımız daima saldırı, sonra saldırı ve sonra yine saldırı şeklindedir. Misyonumuz kurtarmak ve temizlik yapmaktır. Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas'ın kuşatılması, kurtarılması ve Banyas'ta temiz yapılması gerekiyor." diyor.
nbsp;
Mihraç Ural Kimdir?
Esad ailesinin Lazkiye'deki evinde nbsp; Abdullah Öcalan'la tanışan Mihraç Ural, o yıllarda desteğini her fırsatta gösterdi. Ural'ın, Hatay ve çevresinde ulusalcı gruplarla işbirliği yaptığı ileri sürüldü. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'i Suriye'deki karargahında Öcalan'la görüştüren ve İP ile PKK'nın bağlantılarından sorumlu kişi olarak Mihraç Ural.
12 Eylül sonrası bir takım Avrupa ülkeleri ile Suriye arasında mekik dokuyan ve Esad ailesiyle yakın ilişkileri bulunan Ural, Cemil Esad'in emriyle Hatay Kurtuluş Örgütü'nü kurdu. Cemil Esad, Ural'ın kurduğu bu örgüt PKK'ya her türlü desteği verdi. Mihraç Ural, Fransa da kaldığı yıllarda, Esad ailesi ve Suriye istihbaratı adına İslamcı grupları takip etti ve Hasan Cabir simli bir şahsı Fransa'dan özel yollarla Suriye getirip el Muhaberat'a teslim etti. Ural'ın operasyonuna Fransız istihbaratının yardım ettiği belirtildi.

Şu an emperyalizmle mücadele amacı güden(!) Mihraç Ural'ın geçmişi Avrupa ile ortaklaşa yaptığı ''müslüman fişleme'' operasyonlarıyla meşhur. Hatay'da Mersin'de Adana'da kent merkezlerinde halkı tahrik etmek için çok sayıda toplantı düzenleyen Mihraç Ural ve ekibi bir yıl önce Türkiye'den Suriye'ye savaşmak için geçti. Sayılarının kaç olduğu bilinmiyor .
Türkiye uzantılı bazı derneklerle savaş propagandası yapan Mihraç Ural , Samandağ, İskenderun ve çevresinde propaganda yaparak gençleri Suriye'ye taşıyor . Suriye'deki ayaklanmadan önce , İsrail'le olan uyuşturucu trafiğini kontrol eden Şebbihalara yardım topluyor . Suriye Türkmenlerinin yerleşim yerlerine yakın yerlerde konuşlanan örgüt aylar öncesinde tehdit ettiği Türkmenlerden saldırı üstüne saldırı alıyor. Türkmen muhalif güçlerin son saldırısında ayağından yaralanan Mihraç Ural'ın terör örgütüne yardımları Türkiye üzerinden geçiyor.
nbsp;
Suriye'de bu köylere dikkat katliam olabilir
Esed güçlerinin Türkiyeli Şebbihalarla birlikte katliam gerçekleştirdiği Banyas'tan sonra sınırda bulunan belli başlı köyleri de katliam korkusu aldı.
Banyas'ta Esed güçlerinin yaptığı katliamdan sonra Lazkiye bölgesinde bulunan bir çok köyün de katliam korkusu yaşadığı ifade ediliyor. Özellikle nbsp; Lazkiye bölgesinde bulunan Türkmenler daha büyük katliamların beklediklerini ifade ediyorlar.

Etrafı tamamen Nusayri köylerle çevrili olan bu bölgelerde baskılar devam ediyor. Suriyede yaşayan Türkmenler yaptıkları açıklamalarla son zamanlarda tutuklamaların arttığı halka baskılar yapıldığı ve büyük katliamlardan korkulduğunu ifade ederken, Banyas Katliamından sonra bu korkularının daha da arttığını ifade ettiler.
Ayrıca Ebu Fadıl isimli Suriyeli muhalif aktardıklarına göre . Suriye sınırından Türkiye sınırına geçişlerin Türk askeri tarafından engellendiğini Türk askerlerinin yakaladıkları Suriyelileri sınırdışı ettikleri ve bununda daha büyük katliamların oluşmasına neden olacağını aktarılırken, bu konuda bir adım atılması gerektiği ifade ediliyor.
Ezan yasaklandı
Öte taraftan Banyas köyünden alınan son haberlere göre Banyas mevkisinde ezan okumak yasaklandı . Çevre köylerden Nusayri birlikleri sunni köylülerin evlerine saldırarak halkın sahip olduğu şeyleri ele geçirirken, bölgeden canlarını kurtarabilenler ise göç etmeye çalışıyor.
Katliam beklenen köyler ;
-Burç İslam
-Sılayıp Türkmen
-Zeytincik
-Turunç
-Şarkamalı
-Fakarsan
-Bödürsü
-Keşis
nbsp;

İşte Türkiye'den Esad'e destek veren silahlı grubun bildirisi:
"Bir direnme hattı örüldü. Bu hat hepimiz adına halkımızı ve anavatanımızı koruma hattıdır. Ölüm denklemleriyle örülü, ihanetlerin karşısında sonuna kadar mücadele etme hattıdır. Bir varoluş mücadelesinin ölüme karşı yaşamı savunma hattıdır. Bu hattın anavatanı Suriye'dir; bu ülkede başlıyor ve bu ülkede bitiyor her şey
Komşumuz Suriye'ye haksız ve kahredici bir ahlaksızlığın tecavüzü altına alındı. Asimetrik savaşın adıdır bu... Suriye halkı, vatanseverleri, dostları ve Türkiyeli devrimcilerin de içinde yer aldığı MUKAVEME SURİYYİ güçleri, bu girişime dur dedi. Kolları sıvadı ve gecenin sisli karanlıklarında direniş için mevzi alabileceğini gösterdi. Bir saat içinde toplanan yüzlerce militan, vatanına dayatılmış kirli oyuna meydan okudu. Dur dedi; "burası vatanseverlerin ocağıdır, geçit verilmeyecektir" dedi. İki gün öncede benzer bir saldırganlık haberine karşı hızla cevap veren MUKAVEME SURİYYİ güçleri bu kez de yeri göğü dolduran militanların haykırışlarına sahne olmuştu. Bu sahnede savaşı karşı barışın korunması vardı. Ölüme karşı yaşamın savunulması vardı. Bir ölüm kalım savaşında eli kanlı şebekelere karşı direniş vardı. Bunun için, saldırı alma ihtimali olan tüm alanlar, dört bir koldan sarıldı… Ve sabrın öğütüldüğü bekleyiş başladı…."

RUSYA DA UMUDUNU KESTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukashevich, düzenlediği basın toplantısında son gelişmeler ışığında Suriye'ye silahlı müdahalenin yaklaştığını düşündüklerini söyledi. İsrail'in Suriye topraklarına yaptığı saldırıyı değerlendiren sözcü, dünya ülkelerinin artık Suriye'ye müdahale ihtiyacı hissettiğini belirtti. 'Korkarım ki Suriye'ye bir silahlı müdahale yaklaşıyor' ifadelerini kullanan Lukashevich, Rusya'nın da durumu çok yakından ve dikkatle takip ettiğinin altını çizdi.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...