Arınç'tan askerlik süresi ile ilgili açıklama

/ Kaynak: CHA
Arınç'tan askerlik süresi ile ilgili açıklama

Politika Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün gazetelerde yer alan "askerlik kısalıyor" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, hükümetin bu konuda bir çalışması olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün gazetelerde yer alan "askerlik kısalıyor" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, hükümetin bu konuda bir çalışması olmadığını söyledi.


Bakanlar Kurulu sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Bülent Arınç'a, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında gündeme geldiği belirtilen askerliğin kısaltılmasına yönelik haberler soruldu. Kızılcahamam kampının iki gün sürdüğünü belirten Arınç, "Dün milletvekilleri, MKYK üyelerinin katıldığı kısma bütün arkadaşlar iştirak etti. 5 saate yakın bakanlarımız soruları cevaplandı. Toplantıdan sızan doğru veya yanlış olduğu tartışmalı bugün gazete ve televizyonlarda yer alıyor." dedi.


Burada bedelli askerlik ile ilgili bir konu sorulduğunu belirten Arınç, "Buna cevabımız kesindir; yeni bir bedelli meselesini düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Bildiğiniz geçtiğimiz yılda yapılan düzenlemelerle bu konu bir kapsam içerisine alınmıştı. Daha sonra bu kanun uygulamasından doğan bir iki husus da geçici maddelerle tamamlanmıştı. Bu süreç müracaat edenler yatırdıkları paralar ve 21 günlük askerlik de yapmamak suretiyle tamamlanmış bulunmaktadır. Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma kesinlikle söz konusu değildir." dedi.


Bu konuda TSK'nın asker ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenleme yapıldığını belirten Arınç, "Bu düzenleme 30 yaş itibari ile 30 bin lira üzerinden yapılmıştı. Evet beklediğimiz kadar müracaat olmamıştır ama kanun amacına ulaşmıştır. Yeni talepler istekler olabilir ama bu her gün her yıl yapılacak bir düzenleme değildir. Böyle bir şeye yine ihtiyaç duyulduğunda Genelkurmay ile bu konu istişare edilir. Onların ihtiyaç görmesi halinde gereken yapılır. Siyasi kararı hükümetimiz verir ama bu konuda TSK'nın kendi organizasyonları planlamaları da her zaman dikkate alınır. Kafanız karışmasın. Sorunun soruluşuna göre cevabımız şudur, kesinlikle bedelli konusu düşünülmemektedir ve gündeme gelmeyecektir." ifadelerini kullandı.


Askerlik süresinin uzaması veya kısaltılması konusunun geçmişten bu yana konuşulan bir konu olduğunu vurgulayan Arınç, "Bu konuda verilmiş bir karar da yok. Şu an itibari ile askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar yoktur. Yedek subaylar için bu kadar olacak, er ve erbaşlar için bu kadar olacak şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak yine TSK'nın asker ihtiyacı Türkiye'nin geldiği nokta konjonktür bu sürelerin kısaltılması için uygun bir ortamı önümüze koyarsa askerlik süreleri konusunda yeni bir düzenleme yapılabilir. Dün, bugün, yarın için söz konusu olmayan bir şeyin ileride şartlar ortaya çıktığında gelmesi ve bu konu yine Genelkurmay, TSK, Milli Savunma Bakanlığımız ve nihayetinde hükümetimizin vereceği kararla bir düzenleme haline gelmesi muhtemeldir." diye anlattı.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...