Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan değil Türk kahvesi

/ Kaynak: AA
Yunan değil Türk kahvesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Türk asıllı ünlü ABD'li cerrah Mehmet Öz, televizyon şovunda, "Yunan kahvesi sağlığa iyi geliyor" diye tanıtım yapınca tepki çekti. İnternette Öz'ü Türk kahvesine duyarlı olmaya çağıran imza kampanyası başlatıldı.

Kalp-damar cerrahı Mehmet Öz'ün, ABD'deki bir televizyon kanalındaki şovunda, "Yunan kahvesinin sağlığa iyi geldiği" yönünde tanıtım yapması tepki aldı. ABD ve Avrupa'da Türk kahvesinin tanıtımını yapan Gezici Türk Kahvesi Evi'nin kurucusu Gizem Şalcıgil White, doktor Öz'ü Türk kahvesine duyarlı olmaya çağıran imza kampanyası başlattı. Kampanya, "change.org" adlı web sitesi üzerinden yürütülüyor. Bir haftada en az 5 bin imza toplamayı hedefleyen Şalcıgil kampanya duyurusunda, "Dr. Mehmet Öz'ü her zaman ilham verici bir figür olarak görmüşümdür. Ancak Dr. Öz, bizleri üzen bir şey yaptı. Çok kuvvetli bir kahvenin, kalbi koruduğunu, gençlik pınarı ve antioksidan bir içecek olduğunu söyledi. Bu kahve 500 yıldır Türk tarzı ile pişirilen Türk kahvesiydi ama Dr. Öz bütün dünyaya bunun Yunan kahvesi olarak tanıttı" dedi.

nbsp;Yunan değil Türk kahvesi
Gezici Türk Kahvesi Evi'nin ekibi ABD üniversitelerini dolaşıp tanıtım yapıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...