Bankalar e-ekstreden de para almaya başladı

- Güncelleme:
Bankalar e-ekstreden de para almaya başladı

Ekonomi Haberleri

Bazı bankalar, kredi kartı hesap özetlerini öğrenmek için müşterilere gönderdikleri e-postaların her biri için 1 TL komisyon almaya başladı.

Bankalar e-posta yoluyla gönderdikleri kredi kartı ve hesap ekstrelerinden de para almaya başladı. Bazı bankalar tarafından yeni başlanan uygulamayla, bir müşteri kredi kartı hesap özetlerini öğrenmek için bilgisayarlarına gönderilen e-postalara 1 lira ödemek zorunda kalıyor. Hürriyet'in haberine göre bazı bankalar nisan ayından itibaren müşterilerine gönderdikleri hesap ekstreleri için e-posta masrafı adı altında ücret yansıtmaya başladı. Haberde bir müşterinin masraf gerektirmeyen bu uygulama için yaptığı bütün girişimler de sonuçsuz kaldı. Bankaların bu bedeli üstlenmek istemeyen müşterilerine hesap ekstresi göndermeme yoluna gittiği kaydedildi. Şubelerdeki aşırı şükü azaltamak için müşterilerini internet ve telefon bankacılığına yönlendiren bankalar, bu defa sistemin yaygınlaşmasıyla birlikte komisyon uygulamasını internet bankacılığına kaydırdı. EFT işlemlerinin yanı sıra, bazı fatura ve başka banka ödemelerinde ekstra masraf alma uygulamaları devreye sokuldu. Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı' üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmayla, ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemeler BDDK üzerinden gerçekleştirilecek. Bu ay içinde Meclis'e gönderilmesi beklenen yeni yasa tasarısı, bankaların uyguladığı ücret ve komsiyonları tamamen kaldırılmayacak. Ancak bunlarla ilgili önemli sınırlamalar getirecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...