EPDK'den 17 firmaya para cezası yağdı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
EPDK'den 17 firmaya para cezası yağdı

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 17 firmaya çeşitli gerekçelerle 7 milyon 734 bin 631 lira para cezası uygulanmasına karar verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 17 firmaya çeşitli gerekçelerle 7 milyon 734 bin 631 lira para cezası uygulanmasına karar verdi.
Konuya ilişkin Resmi Gazete'de yer alan ilana göre Kurul, Alışık Petrol Nakliye Gıda Turizm Madencilik İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait akaryakıt istasyonundan alınan numunelerin analizi sonucunda tağşişe yarayan ürün bulundurması nedeniyle firmaya 163 bin 111 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.
Bozoklar Petrol Ürünleri Otomotiv ve Ticaret Limited Şirketinin ilgili yönetmelik uyarınca istenilen bilgi ve belgeleri ihtarlara rağmen Kuruma doğru olarak iletmemesi ve ihlalin tekrar etmesi sebebiyle normal idari para cezasının iki katı olan 862 bin 944 lira ceza uygulanmasına karar verildi.
Cemal Konca'nın faaliyet gösterdiği akaryakıt istasyonunda (Mart ve Nisan 2012 döneminde) ilgili dağıtım şirketi olan Can Aslan Petrolcülük Sanayi AŞ dışında bir kaynaktan akaryakıt ikmal edilmesi nedeniyle firma, 163 bin 111 lira idari para cezasına çarptırıldı.
Cen Petrol Ürünleri Madeni Yağlar Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, EPDK'nın günlük erişimine açılması gereken "İstasyon Otomasyon Sistemi Bilgileri Tablosu"nda belirtilen elektronik verileri 1 Mayıs-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Kurumun erişimine açmadığı için 815 bin 555 lira idari para cezası verildi. Kurul, Z Petrol Enerji Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine de aynı gerekçeyle ve aynı tutarda idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Firmanın, yazılı savunmasının alınmasına karar verdi.
Zarife Küçük'e ait istasyonda ihbar üzerine yapılan denetim esnasında tesisin Daşır Uçar'a kiralandığının tespit edilmesi ve bu kişinin lisans almaksızın LPG oto gaz bayilik faaliyetinde bulunması üzerine Uçar'a 280 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
Kul Petrol İstasyonu'ndan alınan numunelerde motorine ağır ve hafif ürün karıştırılarak tağşiş edilmesi ve diğer bazı ihlaller nedeniyle firmaya toplam 456 bin 126 lira para cezası uygulanmasını karara bağladı.
Kurul, Petrosa İnşaat Otomotiv Petrol Ürünleri Nakliye Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketine, istenen bilgi ve belgelerin ibraz edilmemesi sebebiyle 308 bin 194 lira idari para cezası verdi.
Er-Sa Akaryakıt Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketinin akaryakıt istasyonundan alınan numuneye ilişkin motorini tağşiş etme eylemi ve diğer bazı ihlaller nedeniyle 160 bin 260 lira idari para cezası olarak uygulanmasına karar verildi.
Eylem Akaryakıt Nakliyat Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmal ettiği için 163 bin 111 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
Kurul, Noyan Petrol'e, alınan numunenin ağır ürün karıştırarak tağşiş etmek ile ilgili teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesinin geçersiz çıkması ve diğer bazı ihlaller nedeniyle 160 bin 260 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
Ersen Akaryakıt Oto Aksesuar Madeni Yağ Petrol Ve Petrol Ürünleri Gıda İnşaat Nakliye Pazarlama Ticaret Limited Şirketine, çeşitli ihlaller ve bu ihlallerin yeniden yapılması nedeniyle 1 milyon 345 bin 663 lira idari para cezası uygulanacak.
Ray-Pet Taşımacılık Maden Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait istasyonda yapılan denetimde, Altınbilek Petrol Ürünleri Dağıtım Pazarlama Gıda Nakliyat İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketinin Ray-Pet Taşımacılık Maden Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine gaz yağı satış faturası düzenlediğinin tespit edilmesi ve lisanssız piyasa faaliyetinde bulunulması nedeniyle 67 bin 962 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
Kurul, Kayalar Likit Naturel Gaz İletim Petrol Ürünleri Nakliyat İnşaat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine, kendisinden istenilen bilgi ve belgeleri zamanında ulaştırmaması ve ihlalin tekrar etmesi nedeniyle 862 bin 944 lira para cezası verdi.
Mesut Öz'e ait akaryakıt istasyonundan alınan numunelerde gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi, ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal ettiğinin tespit edilmesi, Kuruma yazılı savunma ulaşmamış olması ve diğer ihlaller nedeniyle toplam 622 bin 88 lira idari para cezası verildi.
Oğuz Akaryakıt İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, firmadan istenen yazılı savunmanın Kuruma ulaşmaması nedeniyle 147 bin 933 lira idari para cezası uygulanması karara bağlandı.
Kurul, Or-San Petrokimya Nakliye Plastik İnşaat ve İnşaat Malzemeleri ve İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine, yazılı savunma yapmaması nedeniyle 339 bin 814 lira idari para cezası uygulanacak.
Öte yandan, Avcıoğlu Akaryakıt Ürünleri ve Madeni Yağ İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İdil Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, MZS İnşaat Malzemeleri Metal Petrol Ürünleri Kömür Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enersa Elektrik Enerji Toptan Satış Limited Şirketi, Em-Ma Petrol Ürünleri Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, Güney Petrol Ürünleri Taşımacılık Temizlik Hizmetleri Gıda Limited Şirketi, Murathan Madeni Yağ Taşımacılık Akaryakıt Petrol Ürünleri Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Altıntaş Petrol Ürünleri Zirai Hayvancılık Nakliyat Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Musnak Nakliyat Petrol, Gıda ve Ticaret Limited Şirketi Oğuz Akaryakıt İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Parkpet Akaryakıt Dinlenme Tesisleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Pembe Gündoğdu, Altınbilek Petrol Ürünleri Dağıtım Pazarlama Gıda Nakliyat İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ve Emayağ Madeni Yağ Petrol Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin yazılı savunmalarının alınması kararlaştırıldı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...