Akdeniz Oyunlarında ilk kuralar çekildi

/ Kaynak: İHA
Akdeniz Oyunlarında ilk kuralar çekildi

DİĞER SPORLAR Haberleri  / İHA

Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında 24 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 17. Akdeniz Oyunları'nın ilk kura çekimi yapıldı.

nbsp;Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında 24 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 17. Akdeniz Oyunları'nın ilk kura çekimi yapıldı. nbsp;
5 takım sporu branşına ilişkin eşleşmelerin belirlendiği kura çekimi, Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde gerçekleştirildi. Kura çekimine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Akdeniz Oyunları Delegasyon üyeleri ile spor camiasından birçok kişi katıldı.
Kura çekiminde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e çok şey katacağını belirterek, oyunların en iyi şekilde organize edilmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise Mersin'de yapılan tesislerin oyunlara yetişip yetişmeyeceğine ilişkin soru işaretlerinin artık ortadan kalktığını ifade etti. 11'i yeni 54 tesiste 24 ülkenin sporcularının katılacağı müsabakaların sorunsuz geçmesi için gerekli hazırlıkların titizlikle yapıldığını vurgulayan Baykan, Türkiye'nin çok kısa bir sürede büyük bir organizasyona sorunsuz bir şekilde hazırlandığına dikkat çekti.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da 2013 Akdeniz Oyunları'nın bugüne kadar yapılan en iyi organizasyon olacağını belirterek, oyunların Mersin'e verilmesinin Türkiye'nin 2023 hedefleri adına bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin her alanda belirleyici bir ülke olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Oyunlar hak edilmiş bir organizasyondur. Organizasyonu Mersin markasıyla ülkemizle buluşturan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyor, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç başta olmak üzere, oyunların ilimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi adına çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Oyunlar süresince Türkiye'nin kalbinin Mersin'de atacağına da vurgu yapan Güzeloğlu, "Mersin oyunlar süresinde Türkiye demektir. Ülkemiz oyunlarda sportif başarıda da en üst düzeyde temsil edilme onurunu yaşayacaktır. Çünkü Mersin her alanı ve kesimiyle bu büyük organizasyona hazırdır. Kamu, yerel, sivil ve özel tüm paydaşlar organizasyon boyunca Türk halkının konukseverliğini sunacaktır. Amacımız ülkemizi temsil etme sorumluluğu içerisinde yüz akı bir organizasyon gerçekleştirmek ve ilimize gelen konuklarımıza unutulmaz bir şölen sunmaktır. Akdeniz'in incisi Mersin, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kültürel birikimleri ve insani değerleri ile oyunlara katkı sunacak; oyunlar Mersin'e, Mersin ise Türkiye'ye ve Akdeniz Oyunları'na ayrı bir anlam katacaktır. Tüm bunların yanında 2013 Akdeniz Oyunları ülkemizin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına önemli bir referans olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından takım sporlarının kura çekimine geçildi. Kura sonucunda, Türkiye'nin hentbol, futbol, su topu, basketbol ve voleyboldaki rakipleri belirlendi. Kura çekimine A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Milli Olimpiyat Komitesi üyelerinden bazıları da katıldı.


Kura çekimlerine göre gruplar şöyle şekillendi:
FUTBOL (U19)
Futbolun kura çekimleri, A ve B grupları olarak gerçekleştirildi. Türkiye'nin bulunduğu A grubunda, Fas, Bosna Hersek ve Arnavutluk yer aldı. B grubu ise İtalya, Makedonya, Libya ve Tunus'tan oluştu.
BASKETBOL
Türkiye, A grubunda yer alırken Makedonya, Mısır ve Cezayir rakipleri oldu. B grubunda ise Sırbistan, Tunus ve İtalya mücadele edecek.
VOLEYBOL
Kadınlarda Türkiye'nin A grubundaki rakipleri Tunus ve Slovenya oldu. B grubunda ise Yunanistan, Fransa, Hırvatistan ve İtalya yer aldı.
Erkeklerde Türkiye yine A grubunda mücadele edecek. Bu grupta rakipler Fransa ve Mısır oldu. B grubundaki ülkeler ise Tunus, İtalya, Makedonya ve Cezayir olarak belirlendi.
HENTBOL
Erkekler A grubunda Fransa, Slovenya ve Mısır, B grubunda ise Sırbistan, Tunus, Cezayir ve Yunanistan eşleşti.
C grubunda bulunan Türkiye'nin rakipleri ise Hırvatistan, Makedonya ve İtalya oldu.
Kadınlarda yine C grubunda yer alan Türkiye'nin rakipleri Fransa, Slovenya ve Cezayir oldu. A grubunda ise İspanya, Sirbistan ve Tunus eşleşirken, B grubunda Karadağ, Hırvatistan, İtalya ve Makedonya eşleşti. nbsp;
SU TOPU
Su topu kura çekimleri de A ve B grupları olarak iki aşamada yapıldı. A grubunda Yunanistan, İtalya, Fransa ve Sırbistan yer alırken, Türkiye, Hırvatistan ve İspanya ise B grubunda yer aldı.

DİĞER SPORLAR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...