Şimşek: Çözüm sürecinin alternatifi yok

/ Kaynak: İHA
Şimşek: Çözüm sürecinin alternatifi yok

Politika Haberleri  / İHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin terör sorununu çözmediği takdirde arzuladığı başarıyı yakalayamayacağını belirterek, "Çözüm sürecinin alternatifi kardeş kavgasının devamıdır. Mutlaka bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Çözümün alternatifi de yok" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin terör sorununu çözmediği takdirde arzuladığı başarıyı yakalayamayacağını belirterek, "Çözüm sürecinin alternatifi kardeş kavgasının devamıdır. Mutlaka bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Çözümün alternatifi de yok" dedi. nbsp;
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partisinin Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda vatandaşlara çözüm sürecini anlattı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Bakan Şimşek'in yanı sıra Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Buradaki konuşmasında Türkiye'nin terör sorununun çözülmesine ilişkin kritik bir noktada bulunduğunu ve Türkiye'nin büyümesi için terörün kökten çözülmesi gerektiğini ifade eden Bakan Şimşek, aksi takdirde Türkiye'nin arzuladığı başarıyı yakalayamayacağını vurguladı. Terörün sona erdirilmesi için bir süre önce çözüm sürecinin başlatıldığını ve çözüm sürecinin kardeşliğin pekiştirilmesinden başka bir şey olmadığını ifade eden Şimşek, "Çözüm süreci denildiğinde akla hep bu süreçte kimin ne vereceği, kimin ne alacağı, kimin ne kaybedip kimin ne kazanacağı sorusu akla geliyor. Bu çatışma sürecinin bir tek kazananı var; o da savaş baronları. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, Osmanlı'nın o şahlanış dönemini tekrar Türkiye'nin yakalamasını istemeyen, içimize nifak tohumları ekerek sürekli bizi bu sorunlarla baş başa bırakma çabası içinde olanlar dışında bu geçtiğimiz çatışma döneminde pek kazanan olmadı. Ama yeni dönemde de kaybeden bir tek onlar olacak" dedi.
Bazı tahminlere göre Türkiye'nin terörden dolayı 400 milyon dolar ile 1 trilyon dolar arasında bir kaynak harcadığını söyleyen Bakan Şimşek, bu kaynak terörle mücadele yerine eğitim, sağlık, ulaşım gibi alanlarda harcanmış olsa Türkiye'nin bu gün çok farklı bir konumda olabileceğini belirtti. Şimşek, "Kaynağı biz kardeşin kardeşle çatışmasında kullanacağımıza insanımızın refahı için, gelişmesi için, kalkınması için kullanırsak Türkiye çok farklı bir noktada olur. Çözüm sürecinin alternatifi kardeş kavgasının devamıdır. Mutlaka bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Çözümün alternatifi de yok" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...