'Dış müdehaleyi kabul etmeyeceğiz'

/ Kaynak: AA
'Dış müdehaleyi kabul etmeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Suriye'nin geleceğine dair iyimser olduklarını söyleyen Salihi, "Suriye, zafere ulaşmak için doğru yönde ilerliyor. Suriye'ye dış müdahaleyi kabul etmeyeceğiz. Geleceği ile ilgili kararları verme yetkisi sadece Suriye halkına aittir" görüşünü dile getirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'da yer alan habere göre, Ürdün ziyaretinin ardından Suriye'nin başkenti Şam'a geçen Salihi, Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bölgedeki son gelişmeleri, İsrail'in Suriye saldırısını ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü. Esed yaptığı açıklamada, "İsrail'in yaptığı saldırılar, İsrail'in ve ona destek veren bölge ülkelerinin ve batının Suriye'deki olaylara bulaştığını gösteriyor. Suriye halkının ve terörle mücadelede önemli başarılar gösteren ordusunun, ülkeyi saran terörün bir kısmı olan İsrail'in maceralarına karşı koymaya gücü yeter" dedi. İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail'in Suriye saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, ülkesinin İsrail'e karşı Suriye'nin yanında olduğunu vurguladı. İran Dışişleri Bakanı Salihi, şöyle devam etti: "Sayın Beşşar Esed ile görüşmemiz iyiydi. İkili ilişkileri, bölgedeki son gelişmeleri ve Suriye krizini ele aldık. Suriye'deki durumların iyi olduğunu, ordunun birçok bölgeyi geri aldığını gördük. Suriye, yakında daha iyi olacak." Suriye'deki krize ilişkin Salihi, şunları söyledi: "Hepimiz Suriye'nin bu krizden muzaffer bir şekilde çıkacağına inanıyoruz. Hakikat, Suriye hükümeti ve halkından yana. Çünkü hükümet bu halkın iradesinden çıkıyor. Halk ve hükümet arasında büyük bir uyum görüyoruz. Bunun yanında geçen 2 yıla rağmen halkın dik durduğunu görüyoruz. Eğer halkın bu dik duruşu ve orduya desteği olmasa hiç bir hükümetin bu saldırılar karşısında ayakta durması mümkün değil". Suriye'nin geleceğine dair iyimser olduklarını söyleyen Salihi, "Suriye, zafere ulaşmak için doğru yönde ilerliyor. Suriye'ye dış müdahaleyi kabul etmeyeceğiz. Geleceği ile ilgili kararları verme yetkisi sadece Suriye halkına aittir" görüşünü dile getirdi. İran ile Suriye arasında tüm alanlarda ilişkilerin sürdüğünü belirten Salihi, Suriyeli sığınmacılara yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti. İsrail'in Suriye saldırılarına ilişkin Salihi, "Saldırıyla İsrail'in Suriye'deki paralı askerlerle nasıl dayanışma içinde olduğu anlaşıldı. Paralı askerlerin nasıl Siyonistlerle el sıkıştığı ortaya çıktı. Suriye ordusunun savaştığı paralı askerlerin iddiaların sahte olduğunu kanıtladı" ifadelerini kullandı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...