Adım adım savaşa

Adım adım savaşa

GÜNDEM Haberleri

İsrail'in düzenlediği hava saldırılarına "Bu savaş ilanıdır" diyen Suriye karşılık verdi. Orta Doğu tekrar gerildi, eller tetikte!

İsrail Hava Kuvvetleri'nin üç gün önce Şam yakınlarına art arda düzenlediği hava saldırılarına karşılık, "Bu bir savaş ilanıdır" diyen Suriye, dün İsrail işgalindeki Golan nbsp;Tepeleri'ni top ateşine tuttu. Bunun üzerine İsrail askerleri Golan tepelerine sığınak yaptı. İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail savunma bakanlığı açılan ateşe karşılık misilleme haklarını kullanacaklarını açıklayarak tansiyonu iyice gerdi. nbsp;İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, bir askeri üssü ziyareti sırasında yaptığı basın açıklamasında, "Kuzey sınırında bulunan ordu birliklerine, yeni bir izin almadan, Suriye tarafından açılacak her ateşe karşı koymaları yönünde açık talimat verildi" dedi. Krizin Lübnan-İsrail sınırına sıçrama riski bulunduğu; gelişmelerin Suriye'yi destekleyen İran ve Lübnan'daki Hizbullah örgütünü de kapsayacak şekilde bölgeye yayılabileceği iddia edildi. İsrail'in hedefinde İran'ın Suriye üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a gönderdiği Fetih 118 füzeleri olunca ABD de İsrail'in saldırılarına onay verdi. ABD, bu durumu, "İsrail'in kendini koruması" olarak değerlendirdi. "İsrail ile çok yakın iş birliği yapıyoruz" diyen Başkan Obama, bu sözleriyle İsrail saldırılarını Amerika'nın onayladığını gösterdi. İsrail'in saldırısına en sert tepki İran'dan geldi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahyan, saldırının ciddi sonuçları olacağını söyledi. İran, Suriye'ye yapılacak bir saldırının kendisine ve müttefiklerine bir saldırı anlamına geleceği uyarısında bulunmuştu. Saldırıya Hizbullah ve Hamas'tan da açıklamalar geldi. İki örgüt, Suriye yönetiminin ve halkının yanında olduklarını söyledi. Rusya Dişişleri Bakanlığı ise gelişmelerden derin bir endişe duyduğunu açıkladı. Moskova'ya giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve diğer Rus yetkililerle ile bir araya geldi. nbsp;ABD ve Rusya'nın Suriye konusunda, bu ay içinde uluslararası bir konferans düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardıkları bildirildi. Esad'ın, merkezi Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık (FHKC-GK) örgütüne, İsrail'e saldırı için yeşil ışık yaktığı öne sürüldü.


nbsp;Adım adım savaşa

Golan Tepeleri'nin Suriye tarafından ateşe tutulması üzerine Tel-Aviv, buraya askeri sığınak yaptı. Çok sayıda tank bölgeye sevk edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...