Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ucuz şekerin formülü özel sektörün elinde

- Güncelleme:
Ucuz şekerin formülü özel sektörün elinde

Ekonomi Haberleri

Devlete ait fabrikalarda tonu 1400 dolara mal olan şekerin fiyatı özel sektörde 1000 dolara düşüyor. Başbakan Erdoğan, devletin şekerden elini mutlaka çekeceğini söyledi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ürün fiyatlarının ucuzlaması için şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde geri adım atılmayacağını açıkladı. AK Parti'nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampında milletvekillerinin şeker fabrikalarının özelleştirilmelerine gelen itirazlar da konuşuldu. Bazı milletvekilleri şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyince hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "Milletvekilli arkadaşlarımız buna itiraz etmesin. Devletin şekerden elini çekmesi gerekiyor. Çünkü halka çok pahalı şeker yediriyoruz. Özel sektörün devreye girmesi ile fiyatlar epeyce düşecek" dedi. Maliye Bakanı Şimşek ise, devlete ait şeker fabrikalarında şekerin tonunun bin 400 liraya mal olduğunu, özel sektörde ise bin dolar civarında olduğunu hatırlattı. Şimşek, "Şeker kurulu piyasaya müdahale ettiği için özel sektör de devletin sattığı fiyata satıyor. Böylece yüksek kâr ediyorlar" dedi. Şimşek ayrıca devletin elindeki 27 şeker fabrikasının 5-6'sının yılda sadece bir gün ile 6 gün arasında çalıştığını söyledi.



PANCAR nbsp;YOKSA nbsp;ÜRETİM DE YOK
Şeker fabrikaları çiftçi pancar üretimi yaptığı zaman çalışıyor. Ekim yapılmadığı zamanlarda ise fabrikalarda çarklar ya dönmüyor ya da başka bölgelerden taşımayla pancar sevkiyatı gerçekleştiriliyor. Tesislerin zararı ise Hazine tarafından sübvanse ediliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...