E-vize ile Çin'e seyahat imkanı

/ Kaynak: CHA
E-vize ile Çin'e seyahat imkanı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türkiye'ye turistik veya ticari amaçlarla seyahat edecek olan ve hudut kapılarında vize alma imkanına sahip 94 ülke vatandaşının vizelerini internet üzerinden (www.evisa.gov.tr) alabilmelerini sağlayan 'Elektronik Vize (e- vize)' uygulaması sorunsuz şekilde uygulanıyor.

Türkiye'ye turistik veya ticari amaçlarla seyahat edecek olan ve hudut kapılarında vize alma imkanına sahip 94 ülke vatandaşının vizelerini internet üzerinden (www.evisa.gov.tr) alabilmelerini sağlayan 'Elektronik Vize (e- vize)' uygulaması sorunsuz şekilde uygulanıyor. Nisan ayında başlatılan e-vize kolaylığının, turizm gelirleri ile dış ticarete olumlu yansımalarının olması bekleniyor. nbsp;

Dışişleri Bakanlığı, e-vize uygulamasının genişletilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu çerçevede 15 Mayıs'tan itibaren Çin, Afganistan, Irak, Mısır'a internetten alınan vize ile seyahat edilebileceğini duyurdu.
Belirtilen ülkelere e-vize ile seyahat için şartlar ise şöyle sıralandı: ''Çin Halk Cumhuriyeti pasaport hamillerine, geçerli bir Schengen veya OECD ülke vize ya da ikamet izinleri bulunması kaydıyla e-vize tatbik edilecek. Geçerli Schengen veya OECD ülke vizesi ya da ikamet iznine sahip umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport hamili Afganistan vatandaşları e-vize uygulamasından yararlanacak. Halen e-vize rejimimizde yer alan Irak vatandaşlarına, ülkemize karayolu ile girişlerinde de e-vize imkanı tanındı. Mısır vatandaşlarının elektronik vizelerindeki vize ikamet süreleri 15 günden 30 güne çıkarıldı.''

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...