100 bin araç trafikten çekildi

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
100 bin araç trafikten çekildi

Ekonomi Haberleri  / CHA

Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, trafikten yaklaşık 100 bin aracın çekildiğini belirterek, hak sahiplerine 400 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, trafikten yaklaşık 100 bin aracın çekildiğini belirterek, hak sahiplerine 400 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı. nbsp;

4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, Ankara'da ATO Congresium'da açıldı. Açılış törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile davetliler katıldı. 'Emniyet kemeri' konulu kısa bir film gösterimi yapılmasının ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, her an kaza riskiyle karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, ''Yolların kralı olmaz; yolların kuralı olur. Bunu esas alacağız. Hız sınırlarına riayet edeceğiz, kural ihlali yapmayacağız.'' dedi. ''Genç yaşa, hızlı öl, cesedin yakışıklı kalsın'' diye saçma sapan bir söz bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, bunu değiştirmenin zamanı geldiğini vurguladı. ''Hızlı yaşama, genç ölme, uzun yaşa, cesedin de hiç olmasın'' diyen Yıldırım, insan hayatının önemine değindi ve duble yolları bunun için yaptıklarını ifade etti.

Savaşlarda bile trafik kazalarındaki kadar ölüm hadisesi yaşanmadığına dikkat çeken Yıldırım, yollara, trafiğe altyapıya yapılan yatırımın insanların yaşatılmasına yönelik çalışmalar olduğunu kaydetti. Yolların üçte birinin bölünmüş yol haline getirildiğini anlatan Yıldırım, 22 bin 500 kilometresinin tamamının bölünmüş yol olduğunu söyledi. Trafiğin yüzde 80'inin bu yollarda olduğunu dile getiren Yıldırım, yolları böldüklerini, insanları ve ülkeyi birleştirdiklerini vurguladı. 24 ilin doğrudan bölünmüş yolla bağlandığını ve hayat kurtardığını anlatan Yıldırım, bu yollarda kazaların yüzde 50 azaldığını belirtti. Yol kusurlarının artık kazalarda çok geride kaldığını ifade etti. Kazaların yüzde 87'sinin insan unsurlarından kaynaklandığını dile getiren Yıldırım, bunun da ihmal ve ihlalden kaynaklandığını vurguladı.

Yıldırım, trafikten yaklaşık 100 bin aracın çekildiğini belirterek hak sahiplerine 400 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti. Uygulamanın devam ettiğini dile getiren Yıldırım, makine kimyada araçların preslendiğini ve kilosu üzerinden hak sahiplerine parasının verildiğini kaydetti. Vergi borçları varsa onun da silindiğini ve bir taşla iki kuş vurulduğunu anlatan Yıldırım, uygulamayla yürüyen bombalardan kurtulunmuş olunduğunu söyledi.

Yolların düşmanının aşırı yüklü araçlar olduğunu anlatan Yıldırım, ''30 tonluk araca 50 ton yükleniyor. Ana noktalarda 75 noktaya kantarlar koyduk. Kurallara uymayanlara cezalar uygulanıyor. Böylece yolların ömrünü 10 kat artırıyor. 25 yıllığına yol yapıyoruz; 2,5 yılda yollar bitiyor. Karayolu Taşıma Kanunu bir devrimdir.'' dedi.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...